Megjelent: 9 éve

A legtöbb szálláshely elfogadja az üdülési csekket

Az eddigi tapasztalatok szerint hosszú hétvégéken több üdülési csekket használnak fel, és leginkább wellness szállodákban fizetnek az utalványokkal. A Magyar Rádió Krónika című műsora kiderítette, a szakmai szövetség szerint a legtöbb szálláshely elfogadja az üdülési csekket.

Idén csak két hosszú hétvégének örülhetnek a munkavállalók, a március 15-éhez kapcsolt napoknak viszont már bő két hét múlva. Bár az üdülési csekkek a kibocsátástól számítva egy évig érvényesek, várható, hogy sokan a tavaszi hosszú hétvégére tartogatják a munkáltatótól kapott utalványokat – mondja Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség titkára. Úgylátja, a szálláshelyek nem is igazán engedhetik meg maguknak, hogy ne fogadják el az üdülési csekket.

Jön a Széchenyi Pihenő Kártya

A kormányzati elképzelések szerint hamarosan átalakítják az üdülési csekk-rendszert. A második félévtől bocsátanák ki a Széchenyi Pihenő Kártyát, amely megkönnyítené mind a felhasználók, mind pedig az elfogadóhelyek dolgát – tájékoztatott Kovács István. Az üdülési csekknél hat-hét százalék jutalékot fizettek az elfogadóhelyek az üdülési alapítványnak, az új rendszerben viszont nagyjából ennek a felét vagy talán még kevesebb jutalékot kell fizetni.

Magyar Rádió

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter