Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A Liga titkos szavazást szeretne

A Liga szeretné elérni, hogy a parlamentben titkos szavazás legyen a társadalombiztosítás részleges privatizációját lehetővé tevő egészségügyi törvényről december 17-én - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: azért tartják fontosnak a titkos szavazást, hogy az országgyűlési képviselők lelkiismeretük szerint szavazhassanak.

Gaskó István tájékoztatása szerint a héten folytatják a területi kampányokat, hogy meggyőzzék az országgyűlési képviselőket az egészségügyi törvény elutasításáról, illetve szembesítsék őket választóikkal, valamint mozgósítsák a december 15-iki demonstrációra azokat, akik nem tudnak élni a sztrájk lehetőségével. A területi kampányok során sajtótájékoztatókat tartanak, illetve a helyi rádiókban műsorok hangzanak el.

Gaskó István elmondta, hogy felkérik a szakszervezeti konföderációkat, hogy hatékonyabb eszközt válasszanak az egészségügyi törvény elutasításához, és vegyenek részt a december 15-iki tüntetésen, illetve a december 17-én kezdődő sztrájkban.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke közölte, hogy újabb tagszervezeteik csatlakoztak a december 17-iki sztrájkhoz.

A Munkástanácsokhoz tartozó szervezetek sztrájkot tartanak a székesfehérvári Alba Regia gyárában, a lábatlani viscosa-gyárban. A Budapest Airportnál lévő szervezetük december 17-én 7-9 óra között sztrájkol.

Munkabeszüntetést tart a JMT értékszállító vállalat, valamint csatlakoztak a 16 Volán-társaságnál lévő tagszervezeteik, továbbá a múlt héten bejelentett gazdaköri tiltakozó akciókban a Munkástanácsok helyi szervezetei is részt vesznek.

Gyenes Géza, a Magyar Orvos Szövetség elnöke a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal pénteken elfogadott határozatát ismertette. Kiemelte: a kerekasztal felszólítja a munkavállalói érdekképviseleteket, hogy egységesen lépjenek fel az egészségügyi törvény elfogadása ellen, illetve valamennyi parlamenti pártot megkeresik a titkos szavazás lehetőségének megteremtése érdekében. Antidemokratikus eszköznek tartják, hogy diszkrimináció érje a parlamenti képviselőt szavazatáért.

Palkovics Imre elmondta, hogy nem ért egyet a parlamenti titkos szavazással, mert szerinte a képviselőknek fel kell vállalniuk döntésüket. Az is elhangzott, hogy a sztrájkok időpontjáról, az elégséges szolgáltatásokról helyben kell tárgyalni.

Gyenes Géza közölte: az egészségügyben "lépegetős" munkabeszüntetésre lehet számítani. Példaként említette, hogy amikor a különböző osztályok eltérő időpontban sztrájkolnak, az ügyeleti ellátást biztosítani kell, a sürgősségi osztályok nem sztrájkolhatnak.


  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter