kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 16 éve

A Liga titkos szavazást szeretne

A Liga szeretné elérni, hogy a parlamentben titkos szavazás legyen a társadalombiztosítás részleges privatizációját lehetővé tevő egészségügyi törvényről december 17-én - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: azért tartják fontosnak a titkos szavazást, hogy az országgyűlési képviselők lelkiismeretük szerint szavazhassanak.

Gaskó István tájékoztatása szerint a héten folytatják a területi kampányokat, hogy meggyőzzék az országgyűlési képviselőket az egészségügyi törvény elutasításáról, illetve szembesítsék őket választóikkal, valamint mozgósítsák a december 15-iki demonstrációra azokat, akik nem tudnak élni a sztrájk lehetőségével. A területi kampányok során sajtótájékoztatókat tartanak, illetve a helyi rádiókban műsorok hangzanak el.

Gaskó István elmondta, hogy felkérik a szakszervezeti konföderációkat, hogy hatékonyabb eszközt válasszanak az egészségügyi törvény elutasításához, és vegyenek részt a december 15-iki tüntetésen, illetve a december 17-én kezdődő sztrájkban.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke közölte, hogy újabb tagszervezeteik csatlakoztak a december 17-iki sztrájkhoz.

A Munkástanácsokhoz tartozó szervezetek sztrájkot tartanak a székesfehérvári Alba Regia gyárában, a lábatlani viscosa-gyárban. A Budapest Airportnál lévő szervezetük december 17-én 7-9 óra között sztrájkol.

Munkabeszüntetést tart a JMT értékszállító vállalat, valamint csatlakoztak a 16 Volán-társaságnál lévő tagszervezeteik, továbbá a múlt héten bejelentett gazdaköri tiltakozó akciókban a Munkástanácsok helyi szervezetei is részt vesznek.

Gyenes Géza, a Magyar Orvos Szövetség elnöke a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal pénteken elfogadott határozatát ismertette. Kiemelte: a kerekasztal felszólítja a munkavállalói érdekképviseleteket, hogy egységesen lépjenek fel az egészségügyi törvény elfogadása ellen, illetve valamennyi parlamenti pártot megkeresik a titkos szavazás lehetőségének megteremtése érdekében. Antidemokratikus eszköznek tartják, hogy diszkrimináció érje a parlamenti képviselőt szavazatáért.

Palkovics Imre elmondta, hogy nem ért egyet a parlamenti titkos szavazással, mert szerinte a képviselőknek fel kell vállalniuk döntésüket. Az is elhangzott, hogy a sztrájkok időpontjáról, az elégséges szolgáltatásokról helyben kell tárgyalni.

Gyenes Géza közölte: az egészségügyben "lépegetős" munkabeszüntetésre lehet számítani. Példaként említette, hogy amikor a különböző osztályok eltérő időpontban sztrájkolnak, az ügyeleti ellátást biztosítani kell, a sürgősségi osztályok nem sztrájkolhatnak.


  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Súlyos üzemi baleset történt Sárszentmihályon

Egyelőre nem lehet tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba miatt történt a baleset. Teljes cikk

Felmérés: nem olyan elkötelezettek a dolgozók, mint a vezetők gondolják

A kutatásban megkérdezett dolgozók kevesebb mint fele számolt be arról, hogy teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkahelye mellett. Teljes cikk

Új képzési központot létesített a Siemens Energy Budapesten

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot... Teljes cikk