kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

A Nyírerdő is fogad téli közmunkásokat

A téli közfoglalkoztatási program keretében 545-en jutnak munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél - közölte a cég vezérigazgatója pénteken.

Szalacsi Árpád elmondta: a hat hónapos program november elsején indult, folyamatos a létszámfelvétel és december végéig 436 embert alkalmaznak. A többiek pedig 2014. első négy hónapjában kerülnek státusba.

A Nyírerdő Zrt.-nél szeptember végén fejeződött be a tavaszi-nyári, hétnapos közfoglalkoztatási program, amelynek során 800 ember jutott munkához Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye állami tulajdonú erdőiben.

A zrt. hosszú ideje vállalt részt a munkanélküliek közfoglalkoztatásából, 2010. óta például már több, mint 3500 álláskeresőt alkalmazott.

Szalacsi Árpád kiemelte: a téli program költségvetése 344,6 millió forint, s az összeg teljes egészében a Belügyminisztérium támogatása. A tárca forrását a bérekre, a járulékokra, munka- és védőruhákra, munkásszállításra, a munkába járás, illetve a szervezési és alkalmassági orvosi vizsgálatok költségeire, valamint eszközbeszerzésre használhatják fel.

A programban szakképzés is szerepel, a két megye munkaügyi központjának szervezésében december 1. és március 31. között 18-an erdőművelő, 34-en kisgépkezelő, 68-an pedig parkgondozó képesítést szerezhetnek.

A téli közfoglalkoztatottak napi 8 órás munkát kapnak. Vágástakarításokban vesznek részt, erdészeti séta- és turistautak, tanösvények karbantartását, újak kijelölését végzik. Úgynevezett közjóléti eszközöket is kihelyeznek az erdőkbe és újítanak fel, továbbá összeszedik a fák közül az oda illegálisan lerakott hulladékokat.

Közreműködnek továbbá a természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációs munkálataiban, a határjelek felújításában, illetve a tűzmegelőzést szolgáló feladatok elvégzésében - mondta a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek