Megjelent: 5 éve

A soha ki nem fáradó, tökéletes munkaerő

Nem más, mint egy robot, aki hamarosan munkába áll egy tokiói bankban. Felismeri az ügyfelek szándékát és végtelen türelemmel segít, írja a Népszabadság.

Nao 19 nyelven beszél, kicsit magasabb mint fél méter és segít az ügyfeleknek tájékozódni a banki tudnivalókkal kapcsolatban. Ráadásul nem egyszerűen csak válaszol, hanem mikrofon és kamera segítségével elemzi a kliensek érzéseit arcvonásuk és hanglejtésük alapján.

A robotokat, egyelőre kísérleti jelleggel csak egy-egy bankfiókban vetik be. Japánban azonban nem ez az első eset, dolgozik már robot mobiltelefon árusként, és hamarosan egy hotel is megnyílik csak robot kiszolgáló személyzettel.

Népszabadság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter