Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

A szakszervezet kiáll a Körös Volán vezérigazgatója mellett

Akár polgári engedetlenségi mozgalmat is indítanak a Körös Volán Zrt. dolgozói, ha az autóbusz közlekedési társaság május 27-ére tervezett közgyűlésén leváltják a jelenlegi vezérigazgatót - közölte a Békés megyei társaságnál működő egyik reprezentatív szakszervezet, a Ligához tartozó Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet titkára sajtótájékoztatón Békéscsabán, kedden.

Hoffmann Antal elmondta: fél éven belül immár második alkalommal próbálják meg leváltani Szarvas Péter vezérigazgatót annak a társaságnak az éléről, amely az ország 24 Volán vállalata közül az egyik legjobb gazdasági eredményt érte el az első negyedévben.

A vezérigazgatót ugyanis tavaly decemberben már egyszer megpróbálta meneszteni a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Zrt. (MNV), akkor is tiltakoztak a vállalatnál működő szakszervezetek. Végül az idén január elején megtartott közgyűlésre már nem is terjesztették elő a leváltásról szóló napirendi pontot.

A szakszervezeti vezető úgy véli: ahogy korábban, most sem arról van szó, hogy szakmai okokból kívánja meneszteni a vezérigazgatót a közgyűlés, hanem feltételezhetően politikai akció.

Hoffmann Antal szerint a szakszervezet tiltakozása "kiverte a biztosítékot" a szocialistáknál, és Tóth Károly, aki szintén Békéscsabán élő szocialista képviselő ígéretet tett arra, hogy marad a vezérigazgató, ám Honti Pál Árpád lesz a Volán társaság igazgatóságának elnöke.

Szarvas Péter tervezett újabb menesztési terve politikai viharokat váltott ki Békésben. A szakszervezet vezetői úgy értesültek, hogy most az orosházi szocialista képviselő, Fetser János áll a leváltási akció mögött, ám ő ezt korábban cáfolta az MTI-nek.

Ismét megszólalt kedden Molnár László, békéscsabai szocialista párti képviselő, aki a Hír6 portálnak így nyilatkozott: "Minden eszközzel meg kívánom akadályozni, hogy leváltsák posztjáról a kiváló képességű jelenlegi vezérigazgatót", majd hozzátette: "a miniszterelnököt kértem, hogy személyesen álljon útjába Szarvas Péter leváltásának".

Molnár László valószínűsítette, hogy az MNV nem fogja megszavazni Szarvas Péter menesztését.

A közelmúltban Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére azt nyilatkozta, hogy a Körös Volán menedzsmentje kezdeményezte, hogy a vezérigazgató személyi kérdése a következő közgyűlésen napirendi pont legyen. Május 7-én a szóvivő úgy nyilatkozott: még nem határoztak arról, hogy a MNV képviselője milyen mandátummal vegyen részt a majdani közgyűlésen, sőt döntésükről a közgyűlés előtt nem is adnak tájékoztatást.

Hoffmann Antal információi szerint az MNV szerdán vagy csütörtökön dönt a MNV képviselőjének mandátumáról a leváltással kapcsolatban.

Szarvas Péter az MTI érdeklődésére elmondta: egészen a keddi napig semmilyen tájékoztatást nem kapott az esetleges leváltásával kapcsolatban. A vezérigazgató mindazonáltal cáfolta, hogy a menedzsment kezdeményezte volna a leváltásáról szóló napirendet. Szerinte valamilyen félreértésről van szó, hiszen az MNV levélben kérte az igazgatóság elnökét, hogy kerüljön be egy olyan napirendi pont a közgyűlés meghívójába, s ez alapján hirdették meg május 27-re a közgyűlést.
Honti Pál Árpádot az MTI-nek nem sikerült elérnie.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Végre egy jó hír: a Volánbusznál növelték a létszámot

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett -... Teljes cikk

Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk