Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

A szegedi srác péntekenként bármit kérdezhet Mark Zuckerbergtől

Incze Attila három éve dolgozik az Egyesült Államokban, a Facebooknál, ahol arra is van lehetősége, hogy magától az alapítótól, a világ ötödik leggazdagabb emberétől kérdezzen - írja a delmagyar.hu

images

A fiatal fiú, aki szegedi születésű, és a Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott, hat éve költözött a Szilícium-völgybe. "A Facebookhoz 2012-ben kaptam ajánlást egy idekint megismert barátomon keresztül, aki adatbázismérnökként dolgozott a Facebook központjában" - mondta el a lapnak.

Végül 2014-ben ment interjúra a Facebookhoz, egy telefonos és egy otthon elvégzendő problémamegoldó feladat után, egy egész napos interjú következett.

A lap arról is ír, hogy mindenki, aki felvételt nyer a vállalathoz, először egy hathetes kiképzőtáborba kerül, ahol a cégnél alkalmazott technológiákról, infrastruktúráról tanul, valamint betekintést nyer a különböző csapatok munkájába. Ezután maga döntheti el melyik csoporthoz szeretne csatlakozni.

"Én ekkor egy nagyon új és kicsi, tízfős csapathoz csatlakoztam, ami a Messengerbe fejlesztett pénzküldési lehetőségen dolgozott. Ez a funkció 2015 óta elérhető a felhasználóknak, de csak az Egyesült Államokban. Ezen a projekten belül először a kockázat- és csalásmegelőzés területén dolgoztam, majd a szerverinfrastruktúra vezetőfejlesztője lettem."

Azóta persze más fejlesztésekben is kipróbálta magát, sőt egy éve már ő maga koordinál egy hatfős csapatot. Olyannyira nem terveznek hazajönni feleségével, hogy jelenleg már a ház vásárláson törik a fejüket.

A fiú szerint Mark Zuckerberg nagyon közvetlen ember, főleg más cégek CEO-jaihoz képest. Szinte bármikor be lehet hozzá menni az irodájába, a céges rendezvényeken sem részesül különleges bánásmódban. Minden pénteken tart kérdezz-felelek-et, ilyenkor bármit lehet kérdezni tőle. Bár Attila még személyesen nem beszélt Zuckerberggel, vannak kollégái, akik havonta kérdeznek tőle. Olyan viszont már előfordult, hogy Atilla csapatának munkásságát, maga az alapító véleményezte.
Fotó: Pixabay
delmagyar.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk