Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

A téli közfoglalkoztatás áldásos hatása Zala megyében is érvényesül

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma. November végén 30 százalékkal kevesebben szerepeltek a nyilvántartásban, mint 2014 azonos időszakában - közölte a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

images

Az ősz utolsó hónapjában 8497 álláskeresőt tartottak nyilván a kirendeltségeken, míg tavaly novemberben a regisztráltak száma meghaladta a 12 100-at.

Októberhez képest 55 fővel csökkent az álláskeresők száma. A foglalkoztatási főosztály adatai szerint a korábbi évek novemberében a szezonális munkák befejeződése miatt néhány százalékkal többen kerestek állást a kirendeltségek segítségével, mint októberben. A téli közfoglalkoztatás eredményeként viszont 2013 novemberében jelentősen csökkent az álláskeresők száma.

A közfoglalkoztatás nagyságrendjében idén novemberben nem volt jelentős változás, a hónap végén mintegy 4,4 ezer közfoglalkoztatott volt a megyében. A pályakezdők száma ezer alá csökkent, az adatok szerint novemberben az álláskeresők 11 százaléka volt pályakezdő.

Az ősz utolsó hónapjaiban (októberben és novemberben) 6,6 százalék volt az álláskeresési ráta Zala megyében, 2,6 százalékponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Három járás - Keszthely, Lenti és Zalaegerszeg - területén 6 százalék alatti az álláskeresők aránya.

Novemberben több mint 1,5 ezer ember került nyilvántartásba, kevesebb, mint 10 százalékuk (153 álláskereső) első alkalommal szerepel a regisztrációban.

A nyilvántartásból 1590 álláskereső került ki, közülük 700-an álltak munkába, 400-an az elsődleges munkaerőpiacon tudtak elhelyezkedni.

Az év első 11 hónapjában 14,8 ezer álláskereső állt munkába Zala megyében: 7950-en támogatott, 6850-en pedig támogatás nélküli foglalkoztatás keretében helyezkedtek el.

Zala megyében 1600 ezer új álláshelyet jelentettek be novemberben, ebből 700-hoz nem igényeltek támogatást a munkáltatók.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter