Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

A téli közfoglalkoztatás áldásos hatása Zala megyében is érvényesül

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma. November végén 30 százalékkal kevesebben szerepeltek a nyilvántartásban, mint 2014 azonos időszakában - közölte a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

Az ősz utolsó hónapjában 8497 álláskeresőt tartottak nyilván a kirendeltségeken, míg tavaly novemberben a regisztráltak száma meghaladta a 12 100-at.

Októberhez képest 55 fővel csökkent az álláskeresők száma. A foglalkoztatási főosztály adatai szerint a korábbi évek novemberében a szezonális munkák befejeződése miatt néhány százalékkal többen kerestek állást a kirendeltségek segítségével, mint októberben. A téli közfoglalkoztatás eredményeként viszont 2013 novemberében jelentősen csökkent az álláskeresők száma.

A közfoglalkoztatás nagyságrendjében idén novemberben nem volt jelentős változás, a hónap végén mintegy 4,4 ezer közfoglalkoztatott volt a megyében. A pályakezdők száma ezer alá csökkent, az adatok szerint novemberben az álláskeresők 11 százaléka volt pályakezdő.

Az ősz utolsó hónapjaiban (októberben és novemberben) 6,6 százalék volt az álláskeresési ráta Zala megyében, 2,6 százalékponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Három járás - Keszthely, Lenti és Zalaegerszeg - területén 6 százalék alatti az álláskeresők aránya.

Novemberben több mint 1,5 ezer ember került nyilvántartásba, kevesebb, mint 10 százalékuk (153 álláskereső) első alkalommal szerepel a regisztrációban.

A nyilvántartásból 1590 álláskereső került ki, közülük 700-an álltak munkába, 400-an az elsődleges munkaerőpiacon tudtak elhelyezkedni.

Az év első 11 hónapjában 14,8 ezer álláskereső állt munkába Zala megyében: 7950-en támogatott, 6850-en pedig támogatás nélküli foglalkoztatás keretében helyezkedtek el.

Zala megyében 1600 ezer új álláshelyet jelentettek be novemberben, ebből 700-hoz nem igényeltek támogatást a munkáltatók.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megjelent az adókönnyítésekről szóló törvény

A Magyar Közlönyben ma jelent meg az a törvény, ami az adókönnyítések mellett a versenyképesség növelését, a gazdaság újraindítását és a... Teljes cikk

Ismét szigorodik a határátlépés - Íme, a zöld, sárga és vörös országok!

A kormány az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld -... Teljes cikk

Kiderült, hogy ki Magyarország legsikeresebb vállalkozónője és női vezetője 2020-ban

Április végén közös pályázatot írt ki a SEED Alapítvány és a Sikeres Nők Egyesülete (Professional Women's Association - PWA), amelyben 2020... Teljes cikk