Megjelent: 4 éve

A ukrán bevándorlók túlképzettek

A Lengyelországba érkező, munkát kereső ukránok mintegy harmada egyetemet végzett. A 2016-ban érkezett több, mint egy millió ukrán közül csak körülbelül 5 ezer talált magának megfelelő munkát.

A lengyel munkáltatók szívesen alkalmaznak ukránokat, elsősorban kézi munkákra, gyakran építkezéseken, mivel kisebb fizetésért is hajlandók dolgozni, mint a lengyelek, írja a Dziennik Gazeta Prawna. Igényes szakmai feladatok esetén a lengyel vállalkozók még szívesebben foglalkoztatják honfitársaikat, mivel az ukránok gyakran nem beszélnek elég jól lengyelül.

Az újság hozzátette, hogy a lengyel nagyvállalatoknál a nyelvi korlát kevésbé okoz gondot, ha az ukránok jól beszélnek angolul. „Azok azonban, akik jól beszélnek, Ukrajnában maradnak, mivel az ő fizetésük már ott is magas".

Figyelő
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter