Megjelent: 3 éve

A ukrán bevándorlók túlképzettek

A Lengyelországba érkező, munkát kereső ukránok mintegy harmada egyetemet végzett. A 2016-ban érkezett több, mint egy millió ukrán közül csak körülbelül 5 ezer talált magának megfelelő munkát.

A lengyel munkáltatók szívesen alkalmaznak ukránokat, elsősorban kézi munkákra, gyakran építkezéseken, mivel kisebb fizetésért is hajlandók dolgozni, mint a lengyelek, írja a Dziennik Gazeta Prawna. Igényes szakmai feladatok esetén a lengyel vállalkozók még szívesebben foglalkoztatják honfitársaikat, mivel az ukránok gyakran nem beszélnek elég jól lengyelül.

Az újság hozzátette, hogy a lengyel nagyvállalatoknál a nyelvi korlát kevésbé okoz gondot, ha az ukránok jól beszélnek angolul. „Azok azonban, akik jól beszélnek, Ukrajnában maradnak, mivel az ő fizetésük már ott is magas".

Figyelő
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter