A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő
A sokkoló nem csupán egy önvédelmi eszköz, hanem egy hűtőberendezés neve is, amit minden modern nagykonyhában alkalmazni kéne, hiszen rengeteget tehet vele az élelmiszerbiztonságért, illetve a hatékonyság növeléséért.
A sokkoló hűtői extra rövid idő alatt lehűtik, illetve lefagyasztják az ételeket, ezzel megőrizve azok frissességét, textúráját, ízét. A sokkoló segít, hogy a konyhában készült ételek, félkész termékek hosszú ideig minőségvesztés nélkül tárolhatóak legyenek.
Hogyan működik a sokkoló?
Egy rendkívül erős hűtőrendszerrel felszerelt készülékről van szó, mely rendkívül rövid idő alatt nagyon alacsony hőmérsékletre képes lehűteni az ételeket. A gyorsaságnak köszönhetően az ételek belső szerkezete, tápanyagtartalma nem változik meg drasztikusan, így felolvasztva is friss hatást keltenek.
A sokkoló rendkívül erős hűtőrendszerrel felszerelt készülék. Használata során az ételeket extrém alacsony hőmérsékletre hűti, méghozzá nagyon gyorsan. A technológia lényege, hogy az ételek belső szerkezetét és tápanyagait megőrizzük, így amikor felolvasztjuk őket, olyanok lesznek, mintha frissen készültek volna.
Emellett a sokkoló használatával a baktériumok szaporodási ideje is minimálisra csökkenthető, így az egyébként gyorsan romló ételek, mint a halak, húsok pillanatok alatt biztonságos tárolási hőmérsékletre hűlhetnek.
Mivel a sokkolóval az étel könnyen biztonságba helyezhető, a gazdaságosságnak nem lehet akadálya a mennyiség, pont annyit lehet főzni egy tételből, amennyi anyagilag a legrentábilisabb módon elkészíthető.
Így kell használni
Hűtésre és fagyasztásra egyaránt alkalmazható, tehát nem kell feltétlenül hosszú tárolási időben gondolkodni, használhatja egyszerűen az ételek biztonságba helyezésére is.
A fagyasztás akár félkész termékek, például alaplevek esetében is jól jöhet, hiszen így könnyen és biztonságosan hosszabb időre is előre lehet dolgozni.
Sokkolható élelmiszerek
A lista szinte végtelen, hiszen minden élelmiszer, amit lehet hűtve vagy fagyasztva tárolni, az sokkolható. Húsok, halak, zöldségek, mind mehet a sokkolóba.
Csak a megfelelő hőmérsékletre kell beállítani, a legtöbb készüléken -18 és -40 Celsius-fok között választhatunk, ami függhet az étel típusától és az adagtól is. A sokkolóba helyezett ételt légmentesen érdemes lezárni, vákuumcsomagolásba, hiszen a levegő kizárásával minimalizálható a jégkristályok képződése.
A sztárséfek nagyobbik része mind használja ezt az eszközt, hiszen garanciát jelent a minőségre. Gordon Ramsay például húsok és halak esetében használja, illetve félkész alapanyagokat is ezzel készít elő a tárolásra.
Persze a minőség minden esetben rendkívül fontos, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen, ezért érdemes a Nagykonyhai.com Webáruház sokkoló hűtő kínálatából választani, illetve ipari fagyasztóládák és mélyhűtőládák beszerzésekor is innen érdemes vásárolni.
- 2024.09.19PANNON HR KONFERENCIA 2024. Hagyományos őszi Pannon HR Konferenciánkon, ahol ismét neves előadókkal, érdekes és aktuális témákkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel készülünk. Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a HR-es közösségnek, hogy megvitassák az aktuális kihívásokat, trendeket, valamint hogy szakmai újdonságokkal ismerkedhessenek meg. Részletek Jegyek
- 2024.09.26recruiTECH BLUE konferencia A BLUE konferencia azoknak a kékgalléros toborzásban és foglalkoztatásban érintett HR vezetőknek, toborzási szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a céljaikért a munkaerőpiacon. Gyere el és tanuljuk, fejlődjünk közösen! Részletek Jegyek
- 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába. Részletek Jegyek
- 2024.11.13Mérlegen a hibrid munkavégzés - Trendek és vállalati jó gyakorlatok a távmunka új korszakában Az esemény célja, hogy összehozza a különböző iparágak vezetőit, legjobb vállalati gyakorlatait, hogy megosszák gondolataikat és megvitassák a rugalmas foglalkoztatás jövőjét és annak vállalati kultúrákra gyakorolt hatásait, úgy mint a távmunka transzformációja, új innovációk és a mesterséges intelligencia hatásai, munkavállalói preferenciák, jogi megoldások, hatékonysági kérdések távolról, valamint vezetői kihívások és vállalati stratégiák a hibrid munka világában. Részletek Jegyek
Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzés során vizsgálják az foglalkoztatottak bejelentését is. Teljes cikk
A hibrid munkarendben dolgozók nagyobb arányban hagyják ki a testmozgást a munkahelyi fáradtság miatt, mint a távmunkában vagy az irodában dolgozók. Teljes cikk
A magyar kormány elkötelezett a nők és férfiak közötti egyenlőség és együttműködés erősítése mellett, valamint a testi-lelki-szellemi... Teljes cikk
- Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre 5 hónapja
- Hogyan lehet összeállítani konyhai személyzetet kizárólag thai munkavállalókkal? 6 hónapja
- A gin fogalmának újragondolása 6 hónapja
- Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell! 7 hónapja
- Terjeszkedne Magyarországon a Pizza Hut 10 hónapja
- Kilőtt az Eventrend Group - Minden eddigi saját csúcsot megdöntött a magyar cégcsoport 10 hónapja
- Nagy a baj: A vendéglátósok szerint nagyon gyenge volt az idei szezon 13 hónapja
- Bárpultos 1 éve
- A Balatonon és Velencei-tónál razziázott a NAV, ennyi szabálysértést talált 1 éve
- Magyar szálláshelyek ezreit hozta rendkívül nehéz helyzetbe a Booking.com 1 éve
- Ököllel támadt főnökére egy siófoki vendéglátós 1 éve