kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő

A sokkoló nem csupán egy önvédelmi eszköz, hanem egy hűtőberendezés neve is, amit minden modern nagykonyhában alkalmazni kéne, hiszen rengeteget tehet vele az élelmiszerbiztonságért, illetve a hatékonyság növeléséért.

A vendéglátóipar élelmiszerbiztonsági partnere: A sokkoló hűtő
 

A sokkoló hűtői extra rövid idő alatt lehűtik, illetve lefagyasztják az ételeket, ezzel megőrizve azok frissességét, textúráját, ízét. A sokkoló segít, hogy a konyhában készült ételek, félkész termékek hosszú ideig minőségvesztés nélkül tárolhatóak legyenek.

Hogyan működik a sokkoló?

Egy rendkívül erős hűtőrendszerrel felszerelt készülékről van szó, mely rendkívül rövid idő alatt nagyon alacsony hőmérsékletre képes lehűteni az ételeket. A gyorsaságnak köszönhetően az ételek belső szerkezete, tápanyagtartalma nem változik meg drasztikusan, így felolvasztva is friss hatást keltenek.

A sokkoló rendkívül erős hűtőrendszerrel felszerelt készülék. Használata során az ételeket extrém alacsony hőmérsékletre hűti, méghozzá nagyon gyorsan. A technológia lényege, hogy az ételek belső szerkezetét és tápanyagait megőrizzük, így amikor felolvasztjuk őket, olyanok lesznek, mintha frissen készültek volna.

Emellett a sokkoló használatával a baktériumok szaporodási ideje is minimálisra csökkenthető, így az egyébként gyorsan romló ételek, mint a halak, húsok pillanatok alatt biztonságos tárolási hőmérsékletre hűlhetnek.

Mivel a sokkolóval az étel könnyen biztonságba helyezhető, a gazdaságosságnak nem lehet akadálya a mennyiség, pont annyit lehet főzni egy tételből, amennyi anyagilag a legrentábilisabb módon elkészíthető.

Így kell használni

Hűtésre és fagyasztásra egyaránt alkalmazható, tehát nem kell feltétlenül hosszú tárolási időben gondolkodni, használhatja egyszerűen az ételek biztonságba helyezésére is.

A fagyasztás akár félkész termékek, például alaplevek esetében is jól jöhet, hiszen így könnyen és biztonságosan hosszabb időre is előre lehet dolgozni.

Sokkolható élelmiszerek

A lista szinte végtelen, hiszen minden élelmiszer, amit lehet hűtve vagy fagyasztva tárolni, az sokkolható. Húsok, halak, zöldségek, mind mehet a sokkolóba.

Csak a megfelelő hőmérsékletre kell beállítani, a legtöbb készüléken -18 és -40 Celsius-fok között választhatunk, ami függhet az étel típusától és az adagtól is. A sokkolóba helyezett ételt légmentesen érdemes lezárni, vákuumcsomagolásba, hiszen a levegő kizárásával minimalizálható a jégkristályok képződése.

A sztárséfek nagyobbik része mind használja ezt az eszközt, hiszen garanciát jelent a minőségre. Gordon Ramsay például húsok és halak esetében használja, illetve félkész alapanyagokat is ezzel készít elő a tárolásra.

Persze a minőség minden esetben rendkívül fontos, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen, ezért érdemes a Nagykonyhai.com Webáruház sokkoló hűtő kínálatából választani, illetve ipari fagyasztóládák és mélyhűtőládák beszerzésekor is innen érdemes vásárolni.

  • 2024.09.19PANNON HR KONFERENCIA 2024. Hagyományos őszi Pannon HR Konferenciánkon, ahol ismét neves előadókkal, érdekes és aktuális témákkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel készülünk. Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk a HR-es közösségnek, hogy megvitassák az aktuális kihívásokat, trendeket, valamint hogy szakmai újdonságokkal ismerkedhessenek meg.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26recruiTECH BLUE konferencia A BLUE konferencia azoknak a kékgalléros toborzásban és foglalkoztatásban érintett HR vezetőknek, toborzási szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a céljaikért a munkaerőpiacon. Gyere el és tanuljuk, fejlődjünk közösen!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.11.13Mérlegen a hibrid munkavégzés - Trendek és vállalati jó gyakorlatok a távmunka új korszakában Az esemény célja, hogy összehozza a különböző iparágak vezetőit, legjobb vállalati gyakorlatait, hogy megosszák gondolataikat és megvitassák a rugalmas foglalkoztatás jövőjét és annak vállalati kultúrákra gyakorolt hatásait, úgy mint a távmunka transzformációja, új innovációk és a mesterséges intelligencia hatásai, munkavállalói preferenciák, jogi megoldások, hatékonysági kérdések távolról, valamint vezetői kihívások és vállalati stratégiák a hibrid munka világában.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV szeptemberben

Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzés során vizsgálják az foglalkoztatottak bejelentését is. Teljes cikk

A hibrid dolgozók majdnem fele szerint a munka negatív hatással van a mentális egészségére

A hibrid munkarendben dolgozók nagyobb arányban hagyják ki a testmozgást a munkahelyi fáradtság miatt, mint a távmunkában vagy az irodában dolgozók. Teljes cikk

Koncz Zsófia: folyamatosan emelkedik a 3 év alatti kisgyermeket nevelő anyák foglalkoztatottsága

A magyar kormány elkötelezett a nők és férfiak közötti egyenlőség és együttműködés erősítése mellett, valamint a testi-lelki-szellemi... Teljes cikk