Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A Volán-társaságok átalakításáról egyeztetett az MNV a szakszervezetekkel

A szakszervezetekkel egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kedden a Volán-portfólió átalakításának előrehaladásáról - közölte a vagyonkezelő szerdán.

Tájékoztatásuk szerint az egyeztetés központi kérdései az állami tulajdonban lévő Volán-társaságok részvényeinek apportálása, valamint a társaságok bérfejlesztési lehetőségei voltak.

A közlemény szerint Simon Zoltán társaságokért felelős igazgató hangsúlyozta: az átalakítás célja a Volán-társaságok likviditási problémáinak kezelése, a hosszú távon fenntartható, hatékony működés kialakítása, a versenyképesség növelése, valamint a hosszú távon motivált kollektíva kialakítása.

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a Volán-társaságoknak 2006 és 2011 között több mint 13 milliárd 700 millió forint vesztesége keletkezett. Többek közt ezek rendezése tette szükségszerűvé a cégek átalakítását, amelynek következtében 2014 év végéig meg kell valósítani a teljes fúziót, és összesen hét közszolgáltató társaság marad majd.

A Volán-társaságok átalakítása a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alatt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. koordinálásával történik. Az egységes regionális társaságok kialakításának ütemterve jelenleg előkészítés alatt áll.

Az MNV Zrt. igazgatósága 2012 novemberében döntött a hat régiós központi társaság megalapításáról, melyek cégbejegyzése megtörtént. A 100 százalékos állami tulajdonú társaságokat 20 millió forint alaptőkével alapítják meg, 3-3 tagú igazgatósággal és felügyelő bizottsággal.

Az átalakítás következő ütemében az MNV Zrt. feladata a teljes fúzió megvalósítása, amelynek során a jelenleg működő Volán-társaságok állami tulajdonban lévő részvényeit apportálják a régiós központi társaságokba, és ennek a folyamatnak az eredményeként végül összesen hét Volán társaság marad. A tervek szerint a teljes szervezeti integráció legkésőbb 2014 végére valósulhat meg.

A vagyonkezelő emlékeztet arra, hogy a szakszervezetekkel történő egyeztetéseket Fónagy János kormánybiztos támogatásával még 2012-ben Márton Péter, a társasági portfólióért felelős akkori főigazgató kezdeményezte.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így védi munkatársait a Tesco: korlátozzák a bevásárlók számát

Április 9-től korlátozza a bevásárlók számát a Tesco áruházaiban. A cél a vásárlók, munkatársak egészségének védelme, és annak... Teljes cikk

Különleges pakkot kapnak a Nestlé dolgozói

Bérkiegészítést, bérgaranciát, vállalati kölcsön moratóriumot és ingyenes étkezési lehetőséget is kapnak a Nestlé dolgozói és kölcsönzött... Teljes cikk

Segélyalapot hoztak létre a Waberers munkatársai

Csaknem 18 millió forint gyűlt össze eddig abban a segélyalapban, amit a Waberers továbbra is dolgozó munkatársainak befizetéseiből hoztak létre. A... Teljes cikk