Megjelent: 11 éve

Adótanács 2010-re: jövőre is megéri az öngondoskodás

A kedvezményes 25 százalékos adóteherrel a béren kívüli juttatások rendszere még mindig kiváló lehetőség a munkáltatók kezében, hogy emeljenek a munkavállalók jövedelmén. Ráadásul az egyéni adókedvezmény mértéke továbbra is változatlan marad, így az önkéntes pénztári számlára történő egyéni befizetéssel is jelentős megtakarítás érhető el.

images

Jövőre mind a pénztárak, mind a munkáltatók számára fontos változás, hogy a cafeteria rendszer adómentessége megszűnik, így például az önkéntes pénztári befizetések után a munkáltatónak 25 százalékos adót kell fizetnie. Hogy miért előnyös a munkáltatónak még adóteherrel is önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást fizetni?

A kormány, a hosszú távú megtakarítási célokat támogatva a béren kívüli juttatások közül az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulást a kedvezményes adózási körbe sorolta. A kedvezményes 25 százalékos adóteherrel a béren kívüli juttatások rendszere még mindig kiváló lehetőség a munkáltatók kezében, hogy természetbeni juttatással emeljenek a munkavállalók jövedelmén. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel a munkáltatók, az azonnali fogyasztást elősegítő béren kívüli juttatások helyett továbbra is kedvezményesen járulhatnak hozzá dolgozóik nyugdíjas éveinek anyagi biztonságához. Míg az öngondoskodás másik formájával, a munkáltatói egészségpénztári befizetésekkel a munkavállalók egészségügyi kiadásait finanszírozhatják, elősegítve ezzel a dolgozók egészségmegőrzési törekvéseit.

Jövőre az egyéni adókedvezmény mértéke változatlan marad, így az önkéntes pénztári számlára történő egyéni befizetéssel továbbra is jelentős megtakarítás érhető el. Az egészségpénztár vagy az önkéntes nyugdíjpénztár tagja, az általa fizetett tagdíj, eseti befizetés, valamint a részére jutatott támogatói adomány együttes összege után 30 százalékos adójóváírást érvényesíthet.

Az említett - önkéntes nyugdíjpénztári, illetve egészségpénztári - adókedvezmények együttes összege adóévenként legfeljebb 100.000 forint, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén 120.000 forint lehet. Jövedelemmel rendelkező nyugdíjas pénztártag, illetve olyan tag esetében, aki 2020. január elseje előtt vonul nyugdíjba, a személyi jövedelemadóból visszaigényelhető összeg maximum - egy pénztári tagság esetén - 130.000 forint, illetve - több különböző típusú pénztári tagság esetén - 150.000 forint lehet. A kedvezmény még 2006-ban alakult át adójóváírássá, szorgalmazva az érintettek tudatos öngondoskodását. Az öngondoskodás különböző formáival élők - az önkéntes pénztári befizetések után járó - adókedvezményét a tavalyi évhez hasonlóan idén is az általuk megjelölt pénztári számlára utalta az adóhatóság.

"Reméljük, egyre többen tudják, hogy ha saját maguk is befizetnek az egészségpénztári vagy önkéntes nyugdíjpénztári számlájukra, azáltal nem csak a jövőjükről illetve egészségükről gondoskodnak, hanem jelentős mértékű adójóváírást vehetnek igénybe. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy jövőre továbbra is megmarad az egyéni befizetések után igényelhető 30 százalékos adóvisszatérítés, melyet a pénztárnál vezetett egyéni számlán írnak jóvá." - nyilatkozta Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter