Megjelent: 11 éve

Állás és ösztöndíjbörze jogászoknak

A Jogi Fórum Jogerő 2009 Állásbörzének április 1-2-án helyt adó ELTE ÁJK falai között a jogász állásbörzék a 90-es évekre visszanyúló hagyománnyal rendelkeznek. Ahogy a korábbi években, a szervezők idén is rangos kiállítókkal, színes előadásokkal várják az elhelyezkedési lehetőségeket kutató joghallgatókat, frissen végzett jogászokat.

A szervezők úgy vélik, fontos a személyes kapcsolat a cégek és a hallgatók között, amely csak ritkán valósulhat meg egy állásinterjú előtt. Így a rendezvény ideális felkészülési lehetőséget biztosít a fiataloknak a későbbi interjúkra és kiválasztási folyamatokra, illetve a cégeknek a személyes kapcsolatfelvételre, és a promócióra.

A látogatók prezentációk során ismerkedhetnek meg a potenciális munkaadók működésével, elvárásaival, hallhatnak a karrier építés legfontosabb tudnivalóiról. A kiállítókkal folytatott egyeztetések, megbeszélések szünetében grafológussal is konzultálhatnak.

A szervezők a budapesti joghallgatókon kívül a vidéki jurátusokat is meg kívánják szólítani. Az állásbörze nyitott a hallgatók által eddig kevésbé ismert nemzetközi ügyvédi irodák felé, gondoskodva emellett az eseményhez illő egyetemi, szakmai és egyéb médianyilvánosságról. A kiállítók között nemcsak a vezető hazai és nemzetközi ügyvédi irodák, hanem posztgraduális képzést nyújtó egyetemek, fejvadászcégek, adótanácsadók, külföldi kulturális intézetek is megtalálhatók. Az idei év egyik újdonságaként a szervezők külföldi egyetemeket is megkerestek, hogy Master of Laws programjaikat ismertebbé tegyék a joghallgatók és a végzős évfolyamok számára.

A szervezők az állásbörzén megjelenő kiállítók között méretük, ügyfélkörük vagy fizetési kondícióik szerint nem tesznek különbséget, pusztán lehetőségeket kínálnak, ahol mindenki a saját körülményeihez képest, igényeinek megfelelően találhat partnert.

A Jogi Fórum Jogerő 2009 nem csupán egy hagyományos állásbörze, hanem egy olyan szakmai fórum és kiállítás, amely egyfajta útmutatóként szolgál a végzős és frissdiplomás jogászok számára a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez. A rendezvény szakmai támogatója a Hudson Legal Talent.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter