Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Árnyékként követnek diákok szakembereket

Bankárok, kutatók, csúcsmenedzserek munkáját követhetik testközelből pályaválasztás előtt álló fiatalok a Junior Achievement Alapítvány szervezésében. Egy szakember munkanapjának személyes megismerése segíthet felmérni, szeretnék-e a fiatalok a szakmát kitanulni.

images

Az alapítvány idén 2000 diákot akar kiközvetíteni. A cél öt év alatt 30 ezer diák megismertetése különféle szakmákkal élesben - írja a Népszabadság. A szegedi székhelyű Junior Achievement Magyarország Alapítvány Árnyékprogramja pályaválasztás előtt álló fiatalokat segít hozzá ahhoz, hogy közelebbről megismerjék azt a tevékenységet, amelyet életpályájuknak szeretnének választani. Az "árnyékprogram" segíthet megelőzni az esetleges jövőbeni csalódásokat. A résztvevők látva, hogy valójában mivel jár az általuk kiszemelt foglalkozás, még időben ráébredhetnek, hogy ez mégsem nekik való.

A fiatalok kérhetnek szakembereket
A program koordinátora, Farkas László Róbert a Népszabadságnak elmondta: a pályaválasztók kívánságai alapján döntik el, hová viszik az érdeklődőket. A fiatalok főleg autókereskedőt, vezérigazgatót, bankvezetőt, gyógyszerkutatót, marketingest, vagy fejvadászt szeretnének látni munka közben.

Follow hrportal_hu on Twitter