Megjelent: 5 éve

Árulkodó Magyarország álláskereső térképe

images

Rangsorolták a megyéket az álláshirdetésekre való pályázatok szempontjából. 2014. január-október közötti periódusban hozzávetőlegesen 25 ezer állásajánlatra közel 11 ezer pályázatot mértek ország szinten a Tjobs.hu online álláskeresési platformon.

(top 5 megye a legtöbb pályázattal)


Legkevesebben Vas, Tolna és Nógrád megyéből pályáztak

- Budapestről pályáztak a legmagasabb arányban ország szinten (16.96 százalék), érdekes módon ugyancsak innen jelentkeztek a legtöbben a belföldi állásokra (33.12 százalékos pályázat), amit a német, brit és holland hirdetések követtek - nyilatkozta Csatlós Orsolya, a Tjobs.hu sajtószóvívője. Nagyobb arányban a nők jelentkeztek (50.87 százalék). A pályázatok alapján az is kiderült, hogy nagyon vonzó a budapestiek számára a vendéglátóipar (15.13 százalék), logisztika (11.35 százalék) és egészségügy (10.49 százalék).

Budapest (16.96 százalék) és Pest (13.60 százalék) után Borsod-Abaúj-Zemplén (7.68 százalék) a bronzérmes a legtöbb pályázat alapján. Szintén az egészségügyi munkák a legvonzóbbak a lakosság számára a beküldött önéletrajzok szerint, amit a vendéglátóipar, építkezés-felújítás és hegesztői munkák követnek. A megyéből szinte kétszer annyi férfi (64.08 százalék) jelentkezett az álláshirdetésekre, mint nő (35.92 százalék).

A dél-alföldi megye, Bács-Kiskun foglalja el a negyedik helyezettet a rangsorolásban. A férfi (49.65 százalék)-női (50.35 százalék) pályázók között nincs óriási eltérés. A Baranya megyei munkavállalók körében a belföldi álláslehetőségek csak a negyedik helyen szerepelnek preferencia szempontjából. A legkedveltebb célországok: Németország, Anglia és Ausztria. Leginkább a férfiak nyitottabbak a külföldi munkák iránt, közel 53 százalékos pályázati aránnyal.

Fejér megye foglalja el az ötödik helyezetet. Nagy mértékben a németországi munkák ragadták meg az innen pályázók figyelmét ( 37.82 százalékos pályázat), ezt követik a belföldi munkák (28.93 százalék), majd a brit állások (8.88 százalékban). Az egészségügyi és a vendéglátóipari hirdetésekre pályáztak a legtöbben, - mivel magas volt a férfiak jelentkezése (51.11 százalék) - amit a logisztika és az építkezés-felújítás követett.


Innen pályázott a legtöbb férfi

Annak ellenére, hogy a pályázatok szempontjából Jász-Nagykun-Szolnok a 14. helyen szerepel, innen pályázott a legtöbb férfi az elérhető ajánlatokra, 67.21 százalékban. Ezt követi Zala (65.77 százalék), Nógrád (65.38 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (64.08 százalék) és Szabolcs- Szatmár-Bereg (62.30 százalék). A többi megyében viszonylag arányos a nők-férfiak általi jelentkezések.

A megyéket összevonva így néz ki a mostani év helyzetképe (2014.január-október): Németország (36.54 százalék), Nagy-Britannia (16.99 százalék), Magyarország (16.77 százalék) és Ausztria (7.48 százalék) került a top öt legvonzóbb országok közé a legtöbb pályázattal. Munkakörök szempontjából az egészségügyi munkák (17.82 százalék), a vendéglátóipari (közel 13 százalék), logisztika (közel 9 százalék), idősgondozói ( 8.44 százalék) és építőipari munkák (közel 7 százalék) a legvonzóbbak.

Németország (34.68 százalék) és Nagy-Britannia (15.83 százalék) kínálja továbbra is a legtöbb álláslehetőséget a munkát keresők számára, ezt követik a belföldi álláslehetőségek (11.25 százalék), az amerikai és a Cruise Ship hirdetések. Az egészségügy (közel 23 százalék), a vendéglátóipar (14.79 százalék) és az építőipar (9.51 százalék) a top állást kínáló munkakör ebben az évben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
PDSZ: Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elégedetlen a Kásler Mikós által hétfőn bejelentett 10 százalékos szakmai pótlékkal. Teljes cikk

44 milliárd forintos autóipari beruházás Tatabányán

A tatabányai ipari parkban már több dél-koreai vállalat működik, a Lotte Aluminium Kft. a negyedik a sorban. Teljes cikk

Tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

Az intézményvezetők és helyetteseik a tanulók létszámához igazodó vezetői pótlékokat kapnak - mondta el Kásler Miklós. Teljes cikk