Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Átnézik az összes BKV-vezető végkielégítését

Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól. Kocsis István belső vizsgálatot indít, amely során átnézik az összes BKV-s felsővezető végkielégítését - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.

Ezt arra reagálva közölte, hogy a Magyar Nemzet szombaton azt írta: 100 millió forint megfizetésére kötelezte nem jogerősen a munkaügyi bíróság a BKV-t, mert Szalai Lászlót azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül elküldték, és Szalai beperelte a céget.

A kommunikációs igazgató az üggyel kapcsolatban azt mondta: Szalai László 21 éve dolgozott a BKV-nál, legutóbbi munkaszerződését Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, és ő is menesztette azonnali hatállyal, így nem kaphatott végkielégítést. Szalai László azonban úgy vélte: jár neki a végkielégítés, ezért a munkaügyi bíróságon támadta meg a BKV döntését.

Azt még vizsgálják a közlekedési társaság jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Székelyné Pásztor Erzsébet közlése szerint ugyanis, ha másodfokon is elveszítik az ügyet, akkor a jelenleginél jóval több pénzt kell fizetniük.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: Kocsis Istvánnak nem volt tudomása Szalai László menesztéséről és annak körülményeiről, mert arról a vezérigazgatói poszt átvételekor nem tájékoztatták. Az elmúlt napokban kipattant végkielégítési botrányok miatt Kocsis István úgy döntött: belső vizsgálatot indít, amely során átnézik az összes BKV-s felsővezető végkielégítését és alkalmazásának körülményeit. A papírokat először csak 2007 januárjáig tekintették volna át, de a vezérigazgató a héten időkorlát nélkülire módosította a vizsgálatot.

Legutóbb Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató és Bosnyák Gyula volt stratégiai vezérigazgató végkielégítési ügye jelent meg a sajtóban. Szalainé 100 millió forintos végkielégítést kapott a BKV-tól 2008-ban, majd tovább foglalkoztatták - a BKV korábbi közlése szerint - 1,2 millió forintos havi fizetéssel. Szalainé végül hétfőn a "körülmények miatt" önmaga távozott a cégtől. Bosnyák Gyula a Magyar Nemzet értesülései szerint 40 millió forintos végkielégítést kapott egy év munkaviszony után. Balogh Zsolt a napilap szerint azért menesztette őt, mert a Bosnyák Gyula által kidolgozott paraméterkönyvet nem sikerült elfogadtatni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk