Megjelent: 6 éve

Az Apple mélyen meg van sértve

Ezt közölte az óriáscég a BBC Panoráma című műsora kapcsán, amelyben feltárták, hogy milyen körülmények között dolgoznak, mennyire túlhajszoltak az iPhone 6-ot készítő, az Apple beszállítóinak dolgozó munkások Kínában. Ráadásul gyerekek is dolgoznak a bányákban, veszélyes körülmények között, ahol a szükséges ónt bányásszák.

A BBC oknyomozó műsora azt tárta fel, hogy a munkaidő túllépés, a munkások elhelyezési körülményei, a gyerekmunka alkalmazása kapcsán rendszeres szabályszegés zajlik az Apple-nek beszállító cégeknél Kínában.

Az Apple vezetői szerint mindez messze jár az igazságtól, mert a cég nagyon sokat tesz a munkahelyi körülmények javításáért. Tim Cook igazgatója azt írta, hogy mélyen meg vannak sértve, hiszen a műsor azt sugallja, hogy az Apple nem tartja be a munkásainak tett ígéreteit és félrevezeti a vásárlóit. Mint írta, kihívásokkal néznek szembe, de keményen dolgoznak azon, hogy a termékeiket gyártó munkásokat megbecsüljék és tisztelettel bánjanak velük.

A műsorban a fáradt munkások ülve alszanak el a munkapadjuknál a gyártósoron a 12 órás műszakban, az egyik beépített riporternek pedig 1 napot kellett folyamatosan dolgoznia az egyik gyárban , szabadnap nélkül.

A műsorban az Apple nem szólalt meg.

BBC
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter