Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Az eddigi értékeket akarja erősíteni a SZEF új vezetése

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) eddigi fennállása alatt végig sikerült megőriznie a pártoktól való függetlenségét, realitásérzékét, de ha kellett, határozottan kiállt a tagság, a munkavállalók érdekeiért - foglalta össze a legnagyobb szakszervezeti szövetség fontos értékeit Szabó Endre, a közelmúltban leköszönt elnök szerdán, sajtótájékoztatón.

Ezeket az értékeket tovább kívánja erősíteni az új vezetés, amelynek tiszteletbeli elnökként Szabó Endre is tagja - mutatott rá Varga László, a nemrégiben tartott kongresszuson megválasztott új elnök.

Arra a kérdésre, hogy az új elnök személyisége alapján radikálisabb lesz-e a közszféra szakszervezeti szövetségének érdekérvényesítése, Varga László elmondta: a SZEF-ben eddig sem egy-egy személy döntött az érdekérvényesítés eszközeiről, módszereiről, közösségi döntéseket hoztak erről, s ez így lesz ezután is. A radikalizmus egyébként sem lehet cél, csak eszköz egy adott helyzetben - jegyezte meg Varga László.

Szabó Endre elmondta, hogy több mint 40 évet dolgozott a szakszervezeti mozgalomban, ebből 12 évig volt a SZEF elnöke. Mint tiszteletbeli elnök, tagja maradt a vezető testületeknek, de ezt nem kívánja összetéveszteni az elnöki szerepkörrel. Ha viszont kikérik véleményét, vagy valamilyen jószolgálati közvetítésre van szükség, azt örömmel vállalja. Büszke arra, hogy a SZEF-et olyan konstruktív partnernek tartják a tárgyalópartnerek, amelyik nem csak elutasít, hanem szakszerű javaslatokat is tesz, egyezségre törekszik. Ez is egy olyan érték, amit erősíteni kell a jövőben.


  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter