Megjelent: 12 éve

Az elhúzódó értekezletek és a kollégák durvaságai dühítik az alkalmazottakat

Leginkább az elhúzódó értekezletek és a munkatársak modortalanságai húzzák ki a gyufát a munkavállalóknál, az így felgyülemlő feszültségeket pedig az irodai eszközök bánják - tolmácsolja a Canon Hungária és az ICM Research felmérését a Népszabadság.

images

Az Európa 18 országára kiterjedő kutatás kétezer dolgozó munkahelyi szokásait vette górcső alá, hogy kiderítse, milyen történések képesek kiváltani belőlük a stresszt, illetve hogy azt milyen módon vezetik le - így ugyanis a kutatók könnyebben azonosítani tudják azt, hogy mi minden vezethet akár a tettlegességig fajuló dühkitörésig.

A felmérés szerint a dolgozók 83 százaléka állította, hogy végignézte már kollégája dühkitörését, de ez az arány a mediterrán országokban - mint például Olaszországban - egészen 94 százalékig is felkúszott.

A dolgozók felét általában a hosszú és értelmetlen megbeszélések bosszantják, másik felét pedig a kollégák durvaságai húzzák föl. Ez utóbbiaknál különösen jellemző, hogy a főnök, illetve a munkatársak támogatása hiányzik, amin az irodai politizálások és a munkahelyi hőmérséklet állandó állítgatásai még tovább rontanak. Az alkalmazottak egyharmadát az újkori technika csodák készítik ki: az informatikai eszközökkel kapcsolatos zavarokra a megkérdezettek 30 százaléka panaszkodott.

Feszültségoldás fura módszerekkel

A felmérés szerint a munkavállalók előszeretettel püfölik az asztalt, az irodai szereket és a billentyűzeteket frusztráltságukban, a szobanövények iránt viszont békével viseltetnek.
Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak elmondta, akad olyan partnerük, akinek kifejezetten a profiljába tartozik, hogy a nyomtatók alsó részére fém védőlemezt gyárt.

A stresszoldás lehetséges módszereivel kapcsolatban a megkérdezettek 24 százaléka úgy vélekedett, hangulatán már az is sokat segítene, ha a munkájához szükséges anyagokat gyorsabban és egyszerűbben érhetné el, sőt, 33 százalékuk szerint megbízhatóbb számítástechnikai infrastruktúra birtokában kevesebb nyomásnak lennének kitéve. További érdekesség, hogy a válaszadók hatvan százaléka az iroda nem megfelelő elrendezését okolja stressz-szintének növekedéséért.

Nagyon fontos, hogy a nagy közös terekben dolgozóknak is legyen egy intim kis zuguk - állítja Szeremleyné Nagy Melinda, fengsujszakértő, akit egyre többször hívnak segítségül irodák berendezéséhez. Sokszor akár egy paraván is megoldhatja a problémát, elvégre senki sem szeret minden nap nyolc órán keresztül egy másik ember arcába bámulni. Az is fontos, hogy az elhasznált irodai szereket mielőbb távolítsuk el, valamint, hogy a munkavégzéshez szükséges eszközöket átlátható rendszerben tároljuk - mondja a szakértő.

Stemler Mihály mentálhigiénikus mindezt kiegészítette azzal, hogy nem muszáj grandiózus változásokat eszközölnünk az irodában, apró trükkökkel is javítható az általános közérzet, úgymint a személyes élményeket megörökítő fotókból készült képernyővédő vagy a cserepes virág az asztalon. A munkaadóknak javasolni szoktuk, hogy hozzanak létre egy "csendszobát", ahol a dolgozók maguk maradhatnak a gondolataikkal, és kellemes zene mellett relaxálhatnak néhány percet - tanácsolja a szakember.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter