Megjelent: 8 éve

Az Ericsson díjazta a legjobb tanárokat

Átadták a középiskolai matematika- és fizikatanárok munkáját elismerő Ericsson-díjakat december 9-én. Az elmúlt 12 évben 152 matematika és fizika tanárt díjazott az Ericsson Magyarország az ország minden tájáról.

Dr. Kroó Norbert, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke, az MTA korábbi alelnöke az eseményen elmondta: a vállalatok örömére egyre több forrást mozgósítanak a hazai oktatás fejlesztésére; reméli, hogy a gazdasági helyzet javulásával ez a helyzet erősödik.

Három fővárosi és hét vidéki intézmény oktatója részesült idén az 1999-ben alapított Ericsson-díjban. Az elismerést olyan középiskolai tanárok kapják, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a matematika és a fizika tudományának népszerűsítésében és a tehetséggondozásban.

Reneszánsz emberek

A díjazottak között találjuk a Tudományok Hídján diákjaival robotprogramozási és fizikai kísérleteket bemutató fizikatanárt, a Matematika Érettségi feladatgyűjtemény szerzőjeként játékos matematikai honlapokat szerkesztő pedagógust és a Nemzetközi Matematikai Diákolimpia egyik ezüstérmesének "trénerét", aki szabadidejében tehetséggondozó táborokat szervez, és a Mathematics Teacher-ben publikálja újszerű oktatási módszereit. A díjakat négy kategóriában, tíz pedagógusnak ítélték oda, az elismerés mellé 250 ezer forint értékű pénzjutalom is jár.

Díjak tehetséggondozásért, népszerűsítésért

Az Ericsson díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díj bizottságainak ajánlása alapján.

Az Ericsson a matematika és a fizika népszerűsítéséért díj

A matematika és a fizika iránt kevésbé érdeklődő diákokkal megszerettetni e tárgyakat nagy kihívás. Ez a díj az ő munkájuk előtt tiszteleg. Idén három-három matematika- és fizikatanár kapta meg ezt az elismerést.

Az Ericsson a matematika és a fizika tehetségeinek gondozásáért díj

Az Ericsson azokat a matematika- és fizikatanárokat jutalmazza ezzel az elismeréssel, akiknek diákjai kiemelkedő eredményeket értek el valamely jelentős tanulmányi versenyen. A cég ezzel a díjjal kíván köszönetet mondani azoknak a kiváló pedagógusoknak, akiknek elkötelezett munkája hozzájárult ahhoz, hogy a magyar tudósok és mérnökök továbbra is világszínvonalú kutatás-fejlesztési eredményekkel gazdagíthassák a világot. 2011-ben is két-két matematika- és fizikatanár részesül a díjban.

Az Ericsson-díj kitüntetettjei

Az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díját matematikából: Csahóczi Erzsébet, a budapesti ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola tanára, Pintér Klára, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógiai Kar Tanító- és Óvóképző Intézetének tanára és Tölgyesi Ferencné, a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola tanára kapta.

Az Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért 2011. évi díját fizikából: Győri István, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára, Jendrék Miklós, a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium tanára, és Zsigó Zsolt, a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola tanára kapta.

Az Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért 2011. évi díját matematikából: Dr. Dobi János, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára és Erben Péter, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanára kapta.

Az Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért 2011. évi díját fizikából: Ábrám László, a budapesti Városmajori Gimnázium tanára és Kispál István, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanára kapta.

Az Ericsson-díjak odaítélését a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat ajánlása alapján a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány kuratóriuma hagyta jóvá. A MATFUND Alapítvány kuratóriumának tagjai: dr. Katona Gyula elnök (akadémikus, Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet), dr. Benczúr András (az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára), dr. Nagy Dénes Lajos (egyetemi tanár, a KFKI RMKI tudományos tanácsadója), Oláh Vera (az alapítvány képviselője), dr. Tichy Géza (az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára).

edupress.hu

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk