Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Az európai főtitkár szerint növelni kell a szakszervezetek taglétszámát

A taglétszám bővítését nevezte az európai szakszervezetek egyik legfontosabb feladatának az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Ezt megelőzően John Monks a magyarországi szakszervezeti szövetségek vezetőivel és Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterrel találkozott.

A szakszervezeti vezetőkkel folytatott egyeztetésről Monks elmondta: nagyra értékeli mindazt, amit a magyar munkavállalói érdekképviseletek tesznek a magyarországi szociális párbeszéd erősítéséért, a demokrácia érvényesüléséért.

Az európai szövetség felhívást intéz majd valamennyi tagszervezetéhez, így a magyarországi szakszervezetekhez is, hogy dolgozzanak ki stratégiát a taglétszám növelésére, főként a fiatalok meggyőzésére. Meg kell értetni a fiatalokkal, hogy a munkavállalók érdekeiket ma is csak összefogással képesek megvédeni, érvényesíteni. Szükség van a szakszervezetekre a gyáriparon kívüli szolgáltató területeken is - jegyezte meg a főtitkár.

Elmondta: fontos feladatuknak tartják azt is, hogy a másik tagállamban munkát vállalók jogai érvényesüljenek. Érezhessék otthon magukat, ne legyenek kizsákmányolhatók, az ottani szakszervezetek fogadják be őket, álljanak ki érdekeikért.

John Monks elismeréssel szólt Európa szociális jellegének erősítésében vállalt magyarországi szerepről. Kiss Péter egyike volt annak a kilenc európai uniós szakminiszternek, akik a napokban aláírtak ennek érdekében egy nyilatkozatot.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk