Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Az MFB meghirdette a Vállalkozásfinanszírozási Programot

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a kormány tavaly decemberi határozata alapján kidolgozta az MFB Vállalkozásfinanszírozási Programot - jelentette be az állami tulajdonú hitelintézet kedden.

A bank közleménye szerint az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram átalakításával kidolgozott MFB Vállalkozásfinanszírozási Programot az Új Széchenyi Terv kitörési pontjaihoz igazodó hitelcélokkal, módosított feltételrendszer mellett, 450 milliárd forintos keretösszeggel hirdetik ki.

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram jelenleg érvényes feltételeivel legkésőbb 2012. április 30-ig köthető refinanszírozási kölcsönszerződés az MFB-hez legkésőbb 2012. április 6-ig nyomtatott formában benyújtott, a bank által legkésőbb 2012. április 13-án befogadott refinanszírozási kérelem alapján.

Az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program keretében beruházási hitelt és zárt végű pénzügyi lízinget folyósító pénzügyi intézmények listáját az MFB honlapján a pénzügyi intézményekkel kötött keretmegállapodások aláírását követően folyamatosan közzéteszik.

A MFB Vállalkozásfinanszírozási Program termékdokumentációja elérhető a bank honlapján. A finanszírozási programmal kapcsolatos kérdéseket a termekfejlesztes@mfb.hu, illetve ugyfelszolgalat@mfb.hu e-mail címen fogadja az MFB.

Az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program célja a magyar gazdaság versenyképességének fejlődését szolgáló, infrastruktúra- és technológiafejlesztést célzó fejlesztések támogatása a bank honlapján közétett információk szerint.

A program kiemelt célja a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepének növeléséhez, innovációs és beszállítói tevékenységének erősítéséhez, környezetvédelmi, vidékfejlesztési és egészségügyi célú beruházásaihoz kedvezményes kamatozású hitel és lízing nyújtása, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Széchenyi Terv pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása.

A program keretében nyújtható hitel és lízing felhasználható a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő tárgyi eszköz vásárlásához, beszerzéséhez, fejlesztéshez, beruházáshoz, a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó szabadalmi jog, licenc, know-how vagy nem szabadalmazott technikai tudás (immateriális javak) vásárlásához, beszerzéséhez, előállításához.

A finanszírozás forintban történik, s összege legalább 5 millió, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat mértéke 3 havi EURIBOR + RKV + legfeljebb 3,5 százalék/év, a futamidő legfeljebb 15 év. A saját forrás mértéke a beruházás nettó - vagy amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult, bruttó - bekerülési értékének legalább 10 százaléka csekély összegű támogatás esetén, s legalább 25 százaléka regionális csoportmentességi támogatás esetén.

A hitel-– vagy lízingkérelmet a bank programban részt vevő partnereihez, valamint 50 millió forint feletti hiteligény esetében közvetlenül az MFB-hez is be lehet nyújtani.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk