Az uniós munkához kiküldetési engedély is kellhet - HR Portál"/>
Megjelent: 13 éve

Az uniós munkához kiküldetési engedély is kellhet

Az új EU-tagállamok szolgáltatást nyújtó vállalkozásai - a szolgáltatások szabad áramlása alapján - alkalmazottaikat többnyire munkavállalási engedély nélkül, kiküldetés keretében foglalkoztathatják a régi tagállamokban (EU-15), bár közülük Ausztria és Németország kivételes szabályokat érvényesíthet - olvasható az EU vonal tájékoztató honlapján.

A korlátozás Ausztriában a kertészeti, kőmegmunkálási szakmára, a fémszerkezetek és szerkezetelemek gyártására, az építőiparra, a biztonsági tevékenységre, az ipari takarításra, a házi betegápolásra, az elhelyezés nélküli szociális ellátásra vonatkozik. Ezekben a szakmákban a kiküldött dolgozók csak az osztrák szakmai hatóságtól igényelt külön kiküldetési engedély alapján foglalkoztathatók.

Amennyiben az építőiparban és az ehhez kapcsolódó szakmákban a munkavégzés négy hónapnál hosszabb időtartamú, akkor munkavállalási engedély is szükséges a kiküldött dolgozóknak, ennek kiadásakor a munkaerőpiaci helyzetet is figyelembe veszik. Az osztrák hatóságok megkövetelik az ottani bér- és munkafeltételek, szociális szolgáltatások biztosítását a kiküldött dolgozókat foglalkoztató szolgáltatótól.

Németországban az építőiparra, az ehhez kapcsolódó szakmákra, az ipari takarításra, a belső dekorációs tevékenységre vonatkozik a korlátozás. Ezekben a szakmákban a hatóságok korlátozhatják a kiküldésben foglalkoztatottak létszámát.

A többi régi tagállam is megkövetelheti a kiküldetési igazolást a kiküldött dolgozótól, amely egyebek között arra vonatkozik, hogy a munkavállaló legalább egyéves munkaviszonnyal rendelkezik, stabil alkalmazott a cégnél. Az egyes országok előírhatják továbbá a kiküldött dolgozók névsorának bejelentését, a helyi munkajogi, szociális előírások betartását.

A szolgáltatások szabadságát garantáló közösségi előírások szerint a kiküldött dolgozó a kiküldő állam jogszabályai szerint lesz biztosítva úgy, mintha továbbra is ennek a területén dolgozna.

A kiküldetés időtartama 12 hónap lehet, amelyet egyszer - újabb 12 hónappal - meg lehet hosszabbítani. Az Európai Unió tagállamaiban kiküldött munkavállalók becsült létszáma mintegy egymillió.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter