Megjelent: 10 éve

Az utca embere terheit növeli az új adórendszer

Kevés döntés befolyásolja olyan nagy mértékben az átlag állampolgár megélhetését, napi szintű életviszonyait, mint az adórendszer. A magyarság túlnyomó része teljesen vagyontalan, még minimális megtakarításai sincsenek, így a havi jövedelmét meghatározó állami adóztatás létkérdés számára. Minden jel arra mutat, hogy az Országgyűlés megszavazza az adótörvények módosítását, amivel egyéni megélhetési válságok lavináját zúdítja a magyar társadalomra - áll a Magyarok Egymásért Szövetségének közleményében.

A szakértők a gazdasági mutatók visszaesése terén érzékelik a válságot, azonban nem veszik észre, hogy a nagy számok visszaesése az egyéni megélhetési válságok sokaságából következik. A folytonos megszorítást hirdetők elfelejtik, hogy havi 70, 80, 100 ezres jövedelmekből a továbbiakban már nem lehet mit megkurtítani. A most elfogadás előtt álló új adórendszer az utca embere terheit növeli gyáván, mert csökkentésnek álcázza a vitathatatlan tehernövelést.

Az átlagos jövedelemmel rendelkezőt most azzal nyugtatják, hogy kevesebb közterhet kell hamarosan fizetnie jövedelme után, azonban nem teszik hozzá az elsősorban őt sújtó fogyasztási adó (vagyis a szegények adója) emelkedését.

Egy átlagos magyar állampolgár egyetlen megtakarítása az ingatlan, amelyben lakik: ez nem vagyon, hiszen nem felhalmozott profit, illetve megtakarítás testesül meg a lakóházak falaiban. A gyakran egy élet munkájával - a szívesen segítő baráti és rokoni kör szabadidejét feláldozva - felépített házak megadóztatása a most ismertté vált módon elfogadhatatlan, mert a hajléktalanságba sodorhatja emberek százezreit. Hiszen lehet egy ingatlan látszólag kimagasló értékű, de gyakran több generáció lakja, akik közül csak egy-két fő kereső. A többiek gyermek, nyugdíjas, vagy legfeljebb álláskereső.

A parlamenti pártok képviselői láthatóan tudnak élni, de képtelenek élni hagyni. Velük szemben a Magyarok Egymásért Szövetsége egy valódi adóátalakítást hirdet, melynek révén ténylegesen megadóztatná a hazánkban működő multinacionális vállalatokat (felszámolva beruházási adókedvezményeiket és vissza nem térítendő támogatásaikat), a befolyó források terhére pedig érezhetően csökkentené a családokat leginkább terhelő személyi jövedelemadót. Ne hagyjuk, hogy a szemünk láttára szedjék el a magyar családok utolsó megtakarításaint is!

OS
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter