Megjelent: 8 éve

Azonnali hatállyal elbocsátották a sikeresen működő Budapest Esély igazgatóját

Magyarázatot követel az LMP Tarlós Istvántól, mert november 10-én tisztázatlan okokból, indoklás nélkül és azonnali hatállyal mondott fel a Budapest Esély Nonprofit Kft. igazgatójának, Kulinyi Mártonnak.

Az ellenzéki párt elfogadhatatlannak tarja, hogy a főpolgármester "ilyen felelőtlen döntést hozott" egy szakmailag és gazdaságilag is kifogástalanul működő cég irányításáról.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben Kaltenbach Jenő fővárosi frakcióvezető és Szél Bernadett parlamenti képviselő hangsúlyozza, hogy az elsősorban közfoglalkoztatás-szervezéssel és esélyegyenlőségi programok szervezésével foglalkozó cég működésére mindeddig senkinek sem volt panasza.

Hozzáteszik, hogy az a tavalyi több mint húsz százalékos elvonás ellenére is megőrizte működőképességét, sőt az előző éveknél nagyobb arányban tudta nyílt piaci munkahelyhez segíteni az álláskeresőket.

Az ellenzéki párt szerint a fővárosi cég új igazgatója a pályáztatás nélkül kinevezett Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal korábbi főigazgatója lett, akit a hivatal éléről éppen a foglalkoztatási szolgálat eredményesebb működéséhez szükséges kompetenciák hiányára hivatkozva távolított el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010-ben.

MTI/Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter