Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Bábszínész-képzés indult Sárospatakon

22 alapfokú művészetoktatási intézményben oktató tanár és tanító részvételével Bábszínész OKJ-s képzés indult a Berzsenyi Dániel Főiskola Felnőttképzési Központja szervezésében Sárospatakon.

Magyarországon jelenleg sehol sem képeznek bábjáték-tanárokat, ezért a képzést a művészeti tárgyakat oktató pedagógusok számára szakképzettségként fogadják el.

A BDF képzésének sajátossága, hogy a hallgatók megismerkedhetnek a számítógépes látványtervezés legújabb módszereivel, illetve szakmai gyakorlatuk során a marionett, a pálcás, a kesztyűs, a bunraku és az árnyjáték technikákkal is. Mindezeken kívül pszichológiai, művészet- és zenetörténeti, zeneirodalmi, valamint szolfézs órákon is részt vesznek.
Szakmai tantárgyaik: dráma-, színház-, illetve bábtörténet, színházesztétika, műfajelmélet, bábdramaturgia.

A gyakorlati oktatás során a hallgatók megtanulják a színészmesterséget, a beszédtechnikát, a hangképzést, valamint elsajátítják a pantomim, a bábmozgatás, a bábszínészet, a bábműhely-gyakorlat és a tánc művészetét.
Az írásbeli és a szóbeli vizsgákat követően a képzésben résztvevők 2008. novemberében nyilvános vizsgaelőadáson adnak számot felkészültségükről.

edupress.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Elhunyt a Jysk áruházlánc alapítója

A dán „ágykirály”, Lars Larsen, a Jysk lakberendezési áruházlánc alapítója és tulajdonosa, Dánia egyik leggazdagabb embere volt - írja a 24.hu. Teljes cikk

Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk