Bajnai mentorjait ki ellenőrzi?"/>
Megjelent: 12 éve

Bajnai mentorjait ki ellenőrzi?

Gyakorlatilag nem rendelkeznek rájuk vonatkozó, törvénybe foglalt szabályozással a Bajnai Gordon miniszter által kinevezett mentorok, akik uniós támogatásból megvalósuló beruházások körül koordinálhatnak - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzet cikke szerint nem létezik olyan törvény, amely az EU-s pénzekből megvalósuló, egy-egy kiemelt program körül koordináló, úgynevezett mentorokra vonatkozna, akiket a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter nevezett ki. A 33 szocialista honatya kiválasztása, visszahívhatósága és ténykedésének ellenőrizhetősége nem tisztázott.

A mentorok között található - többek között - Szabó György volt egészségügyi miniszter, akit az európai uniós pénzekkel kapcsolatban nemrég az a vád ért, hogy saját érdekeltségi körébe tartozó cégek kaphattak pályázati pénzeket az általa irányított észak-magyarországi regionális fejlesztési tanács jóvoltából. A listán szerepel még a Tocsik-ügyből ismert egykori MSZP pénztárnok, Boldvai László, illetve Juhászné Lévai Katalin.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter