Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Bajnai: Vissza kell adni a munka becsületét!

Magyarország jövője azon fog múlni, hogy végre helyre tudjuk-e állítani a munka becsületét - jelentette ki a Bajnai Gordon miniszterelnök a győri Széchenyi István Egyetemen tartott előadásában csütörtökön.

Bajnai Gordon - utalva arra, hogy a munkaképes lakosság 56-57 százaléka dolgozik - azt mondta: ez elképesztően alacsony arány.
A miniszterelnök a következő kormányok feladataként említette a munkahelyteremtés ösztönzését és a munka iránti bizalom helyreállítását.

Ez utóbbira "van esélyünk, ha van hitünk hozzá, hogy végigmenjünk azon az úton, amin most, a válság hatására, kicsit recsegve-ropogva, nyögvenyelősen, de a kényszer hatására jó irányban, elindultunk" – jelentette ki Bajnai Gordon.

Mint mondta, a válság miatt a legtöbb munkahely nem a kevésbé fejlett térségekben, hanem a legelőrébb járó, az európai gazdaság rendszerébe leginkább integrálódott vidékeken - így Közép- és Nyugat-Magyarországon - szűnt meg, de épp ezek a térségek lesznek azok, ahol a leginkább és a leggyorsabban beindul majd a fejlődés.

"Ennek már látszanak a nyilvánvaló jelei" - mondta, megemlítve, hogy fokozódik a nemzetközi érdeklődés Magyarország iránt, ennek pedig az az oka: értékelik, hogy lényegesen versenyképesebb lett az adórendszer, csökkent a bürokrácia, és jelentős pénzek kerültek az oktatásfejlesztésbe.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk