Megjelent: 6 éve

Bercsi Gábor a Cothec Kft. új ügyvezető igazgatója

2015. április 1-től Bercsi Gábor személyében tapasztalt, nemzetközileg is elismert szakember csatlakozik a Cothec energiaszolgáltató vállalat ügyvezetői közé.

Az új vezető a céget eddig is irányító dr. Czipf Csongorhoz csatlakozik és Prugberger Jánost követi, aki a továbbiakban üzletfejlesztési vezetőként támogatja munkájával a vállalatot.

Bercsi Gábor jelentős, közel két évtizedes energetikai tapasztalattal rendelkezik. Mérnöki pályáját az ABB Csoportnál kezdte, ahol regionális értékesítőként nemzetközi tapasztalatra is szert tett Svédországban. 1999-től a Sinergy Kft. ügyvezető igazgatójaként jelentős szerepe volt a piacvezetővé fejlődő ipari energiaszolgáltató vállalat stratégiájának kidolgozásában, valamint sikeres beruházásainak megvalósításában. Szakértelmét a Magyar Kapcsolt Energia Társaság elnökeként is kamatoztatta 2007 és 2012 között, ahol aktív szerepet vállalt a Társaság szakmai érdekképviseletében. 2012 és 2014 között a Nabucco Magyarország Gázvezeték Kft. ügyvezetőjeként a projekt hazai fejlesztését és engedélyeztetését irányította. Jelenlegi kinevezését megelőzően külföldi megújuló energetikai beruházásokon végzett tanácsadó munkát.

„Izgatottan várom a kinevezésemmel járó új kihívásokat a Cothec Kft. élén. Célom, hogy vezetésemmel a vállalat a jövőben is folytassa dinamikus fejlődését, az ügyfélközpontúság és az innovatív energetikai megoldások jegyében” – mondta Bercsi Gábor.

A szakember széles körű tapasztalatát a jövő tehetségeinek energetikai képzésben is kamatoztatja: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara előadójaként oktat.

Tulajdonosi szerkezetváltozás a Cothec Kft-nél

A magyar piacon 17 éves energetikai tapasztalattal rendelkező Cothec Kft. 100 százalékos tulajdonosa lett a Cofely Deutschland GmbH. A GDF Suez konszern tulajdonában álló vállalat Németországban épületgépészeti kivitelezést, energiaszolgáltatást, létesítménygazdálkodási és hűtési szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára. A cég a korábbi leányvállalatok megvásárlásával a Cothec Kft. közvetlen tulajdonosává vált, lehetővé téve a még egyszerűbb és gördülékenyebb vállalati irányítást.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezérigazgató-helyettest vált a Vodafone

Március végén távozik a Vodafone Magyarországtól Király István, a szakembert a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettesi... Teljes cikk

Globális területért felelős vezető lett Gauder Milán a Mastercardnál

Magyar szakembert, Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének. Teljes cikk

Magyar vezető a közép-európai Swarovski élén

A tavaly 125. születésnapját ünneplő cégcsoport jelentős újjászületésen megy keresztül globálisan; új magyar vezetőt neveztek ki a... Teljes cikk