Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Béremelésért tüntettek a közszolgák

A közszolgálati dolgozók illetményalap-emelését követeli a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amely a hat éve befagyasztott köztisztviselői illetményalap miatt demonstrációt tartott csütörtökön Budapesten.

Boros Péterné
A Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt összegyűlt mintegy negyven demonstráló előtt Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára elmondta, hogy a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés.

Leértékelődik a hivatás is, mert immár hat éve nem változik a kereseteket döntően meghatározó illetményalap - tette hozzá.

Boros Péterné kijelentette: megfélemlített kollégáik helyzete tarthatatlan, húsz százalékos illetményalap-emelést akarnak - közölte.

Boros Péterné összefogásra kérte a közszolgálati szakszervezeteket, és arra hívta fel őket, hogy alakítsanak közös demonstrációs és sztrájkbizottságot.

A demonstráció címe: "Lyukas a cipőnk"
Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke azt mondta, támogatják a demonstrációs és sztrájkbizottság megalapítását, azért, hogy a kormányt rákényszerítsék az érdemi tárgyalásokra.

A demonstráció végén egy kisteherautó platójáról - a szegénységet jelképezendő - közszolgálati dolgozók elhasznált cipőit dobálták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti útra.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter