Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Béremelést ígértek a szociális és a gyermekvédelmi ágazatnak

Béremelést ígért Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár a szociális ágazatnak Debrecenben a szociális munka napján rendezett fórumon.

images

Jövőre a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozók is megkapják a korábban elmaradt béremelést - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyi államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Soltész Miklós azt nem ígérte, hogy január elsejétől sor kerülhet a béremelésre, de - mint fogalmazott - biztos abban, hogy a gazdasági helyzet lehetővé teszi a jövő évi béremelést az ágazatban.

A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház fennállásának 10. évfordulója alkalmából, a szociális munka napján rendezett fórumon az államtitkár emlékezetett arra, hogy 2010-ben és azt követően nem az volt a kérdés, hogy 2014 előtt beszélhetnek-e bérrendezésről, hanem, hogy "az EU és az IMF csak számokat látó pénzügyi hatalmasságaitól hogyan tudjuk megvédeni a munkahelyeket a szociális és a gyermekvédelmi területeken".

A szociális államtitkár elismerően szólt a debreceni esélyteremtés házának elmúlt tízéves munkájáról, a Hajdú-Biharban folyó szociális és gyermekvédelmi munkáról.

Szakáli Tímea Andrea, az esélyteremtő ház igazgatója felidézte, hogy az akkor Esélyek házának nevezett intézményt a megyei önkormányzat hozta létre. Jelenleg a Bihari Szolgáltató Nonprofit Kft. fenntartásában működik a fogyatékosokat, hátrányos helyzetűeket támogató esélyház - tette hozzá.

A fórum végén Soltész Miklós és Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének vezetője kitüntetéseket adott át a szociális ágazatban és a gyermekvédelemben kiváló munkát végzőknek.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter