Megjelent: 9 éve

Bérkompenzáció: kényszer helyett egyeztetést javasol Parragh

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint hiba lenne, ha a kormány kikényszerítené a magánszférában a 16 százalékos adókulcs miatt kevesebbet keresők kárpótlását.

Parragh László az MR1Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: a bruttó 290 ezer forint alatt kereső, gyermektelenek jártak rosszul az új adórendszerrel. Úgy látja, az adóváltozás nagyobb teljesítményre, így magasabb bér elérésére és egyúttal gyermekvállalásra ösztönöz.

Szerinte természetes, hogy az adóváltozás érdeksérelmeket okoz, és az is világos, hogy a kormány megpróbálja ezeket a sérelmeket kompenzálni, és az is, hogy ebben a munkaadói szervezeteknek is célszerű részt venni. Az a kérdés, hogy meg lehet-e találni azokat a közös pontokat, amelyekben mindenkinek az érdeke érvényesül.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e kényszeríteni a magánszférát a kompenzációra, Parragh László azt válaszolta, a kormány, ha akarja, ki tudja kényszeríteni, de szerinte ez a lépés súlyos hiba lenne.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara több szakértői anyagot készített az adóváltozások utáni bérkompenzációra, a szervezet elnöke elmondta, javaslataikat az Országos Érdekegyeztető Tanács jövő heti ülésén is megvitathatják.

hirado.hu/MR1 Kossuth Rádió
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter