Megjelent: 6 éve

Bérszámfejtés szolgáltatónk egyben a bérprogram fejlesztője? Előny az ügyfélnél!

Év vége felé közeledve aktuális a kérdés: Bérprogramot vezessünk be, vagy szervezzük ki a bérszámfejtést? Az L-SOFT Zrt. 20 éve van jelen a hazai bérprogramok, HR-szoftverek piacán, PIRAMIS™ programunkon alapuló L-SOURCE szolgáltatásunk bérszámfejtői több ezer munkavállaló bérét számfejtik havonta. Sablonosnak tűnő bemutatkozás, de, ha Önök is a bérügyvitelt érintő váltás előtt állnak, érdemes elgondolkodnunk az első mondatban olvasott két információn.

Kiinduló probléma: Új céget indítunk, a munkavállalói létszám tekintetében folyamatos bővülést is tervezünk. Bérprogramot vásároljunk, vagy bízzuk szolgáltatóra a bérszámfejtést?

Az induló vállalkozásokról általában elmondható, hogy még nem állnak rendelkezésre házon belül azok a feltételek, amelyek a bérügyviteli terület bonyolult, sűrűn változó jogszabályi környezetben felmerülő feladatainak kiszolgálásához nélkülözhetetlenek: a folyamatosan képzett szakemberekre gondolunk - bérszámfejtőkre, HR-szakemberekre, rendszergazdákra - illetve az IT háttér biztosításához szükséges infrastruktúrára - számítógépekre, szoftverekre.

Az L-SOFT Zrt. ebben az esetben azt javasolja az Ajánlatkérőnek, bízza ránk a bérszámfejtési feladatokat, majd amikor már megteremtették a házon belüli bérügyviteli tevékenység feltételeit, a PIRAMISTM bérprogram bevezetésével a már meglévő adatbázist is átadjuk az ügyfélnek. Elmaradnak a migrációs költségek, egy új program bevezetése esetén bizony ez egy figyelemreméltó díjtétel lehet, különösen évközi bevezetés esetén. Minden esetben felhívjuk a hozzánk forduló érdeklődők, ajánlatkérők figyelmét, hogy az évközi programbevezetés mindig többletköltséget és feladatot jelent az ügyfélnél és a szolgáltatónál is. Ugyanis a naptári év forgalmi-számfejtett adatai szükségesek az aktuális évre vonatkozó teljes körű adatszolgáltatáshoz. Emiatt az éven belül bérszámfejtett hónapok valamennyi adatának rendelkezésre kell állnia az új bérprogramban.

Amikor szolgáltatóként bérszámfejtést végzünk valamely ügyfelünk számára, aki később házon belülre kívánja szervezni a bérszámfejtését és a PIRAMISTM bérprogram bevezetése mellett dönt, az évközi váltás sem jelent adatbetöltési/migrációs többletfeladatot, mivel a naprakész PIRAMISTM adatbázisa a bérszámfejtőink által naprakészen karbantartva a rendelkezésére áll.

Az insource folyamatban további fokozatokat tudunk támogatni azáltal, hogy biztosítjuk a PIRAMISTM működtetéséhez szükséges hardver, szoftver, IT szakember biztosításával a kapcsolódó feltételeket, és üzemeltetjük a PIRAMISTM rendszert.

Kiinduló probléma: Több ezer fős nagyvállalatunk bérszámfejtési feladatait kiszerveznénk, óriási a felelősség - az L-SOFT-nak már van ebben gyakorlata...

Az L-SOFT Zrt. többéves szolgáltatói múltja és referenciaértékű ügyfélköre igazolja a tevékenység ellátáshoz szükséges feltételek meglétét: a legszigorúbb titoktartási kötelezettség és anyagi felelősségvállalás mellett biztosítjuk a bérszámfejtési tevékenység ellátásához szükséges valamennyi feltételt, a kiválóan képzett szakembereket, a számítógépeket, a saját fejlesztésű bérszámfejtő programot.

Az ügyfeleink a bérszámfejtésük kiszervezését követően is teljes kontrollt gyakorolhatnak a vállalat működtetése szempontjából kényesnek minősíthető adatok felett: akár teljes hozzáférést is kaphatnak a bérprogram lekérdezési lehetőségeihez, bármikor bejelentkezhetnek és lekérhetik a számukra szükséges listákat, kimutatásokat, nem szükséges az L-SOFT kapcsolattartókat megkeresniük az ad-hoc felmerülő információigény miatt.

Természetesen igény esetén előre egyeztetett időközönként Társaságunk automatikusan leszállítja azokat a listákat, melyeket az ügyfél nem kíván felhasználói által lekérdezni.

A béroutsource szolgáltatásunk ügyfelei sem nélkülözhetik az integrált szoftverek előnyeit, annak ellenére, hogy kiszervezték a bérügyviteli feladatokat. Igény szerint használatba vehetik a PIRAMISTM rendszer további opcionális összetevőit: a hazai piacon hiánypótló Beosztás, szabadságtervezés megoldásunk mellett a HR-moduljaink is a rendelkezésükre állnak.

Több mint 20 éves gyakorlatunkban egyáltalán nem kirívó eset, amikor a PIRAMISTM rendszert bevezetett, vagy bérlő ügyfél dönt az outsourcing mellett, és mi örömmel állunk a rendelkezésére az L-SOURCE szolgáltatásunkkal. Ebben az esetben az ügyfél bocsátja rendelkezésünkre az addig általa karbantartott adatbázist, az átállás ebben az esetben is zökkenőmentes, hiszen ismerjük az ügyfél valamennyi speciális vállalati sajátosságát.

Plusz lehetőségek - webes megoldások minden szolgáltatási szinten...

A PIRAMISTM Önkiszolgáló HR és WEBCafe megoldásaink tehermentesítik ügyfeleink HR-szervezetét, mivel munkavállalóik jelszóval védett módon hozzáférhetnek a PIRAMISTM rendszerben tárolt adataik korlátozott köréhez.

Könnyen kezelhető felületek a PIRAMIS HR Önkiszolgálóban


Megtekinthetik a róluk tárolt szerződéses, kommunikációs, munkaidő, szabadságos adatai mellett a fizetési lapjaikat is, így már nem szükséges kinyomtatni, borítékolni és eljuttatni a bérlapokat a havonta felmerülő munkaadói adatszolgáltatási kötelezettségként a dolgozóik felé.

Fizetési lapok megjelenítése a PIRAMIS™ HR Önkiszolgálóból


Év elején a cafeteria nyilatkozatok adatrögzítése mindig megterhelő a vállalati HR számára, ez a többletfeladat a WEBCafe megoldásunkkal az ellenőrzési feladatra csökkenthető. A munkavállalók önkiszolgáló módon maguk töltik ki online felületen a cafeteria nyilatkozatukat a számukra alkalmas helyen és időpontban.

Társaságunk gondolt azokra az egyedi helyzetekre is, amikor az ügyfél igényli munkavállalói felkészítését az önkiszolgáló megoldás használatbavételére, támogatását a nyilatkoztatás folyamán.

A webes megoldásainkat használatba vehetik a PIRAMISTM bérprogramot megvásárló, vagy bérlő ügyfeleink mellett természetesen a bérszámfejtési szolgáltatásunk megrendelői is.

Törvényszerűen törvénykövetésben - PIRAMISTM rendszerünk 20 éve bizonyít

Ahhoz, hogy közép, nagyvállalati ügyfélkörünk összetett elvárásainak 20 éve meg tudjunk felelni, a folyamatos technológiai és egyedi igényeken alapuló fejlesztések mellett a jogszabályváltozásokat is át kell vezetnünk a PIRAMISTM bérszámfejtő programunkon és a kapcsolódó modulokon.

Az L-SOFT Zrt. ügyfelei felé szerződésben vállalja, hogy kifejleszti és eljuttatja hozzájuk a jogszabálykövető programverziókat. A PIRAMISTM helyzet érzékeny beépített automatizmusokkal is támogatja a felhasználót, mint például a Munka Törvénykönyve szerinti ellenőrzések és figyelmeztetések...

A PIRAMISTM felhasználókat az emailen elérhető helpdesk mellett naponta telefonos ügyfélszolgálattal segítjük.

További termék és szolgáltatás információ a www.lsoft.hu L-SOFT portálon.

Tomkó Gyöngyvér, L-SOFT Zrt.
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Buli a suli a hazai Mekiben!

Magyarországon minden második 15-24 év közötti fiatal folytat iskolai tanulmányokat a napi munkavégzés mellett*. A hazai McDonald's éttermekben... Teljes cikk

5 tipp, ha kiszerveznék a bérszámfejtést!

Vannak még bizonytalanságok a kiválasztási kritériumokban? Még most kezdenek nézelődni? Mutatjuk a projektmentő tippeket! Teljes cikk

2019-ben is Legjobb Munkahely lett a WHC

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy 2019-ben is elnyertük a Magyarország Legjobb Munkahelye díjat. Teljes cikk