Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Bezárná kiskunhalasi gyárát a Levi Strauss

Kiskunhalasi gyárának június végi bezárását tervezi az ott 549 dolgozót foglalkoztató Levi Strauss - közölte a cég szerdán.

A Levi Strauss európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege (LSEMA) szerdán jelentette be, hogy konzultációkat kezdeményez a munkavállalói érdekképviselettel a gyár esetleges bezárásáról. Indoklásukban kifejtik: a világgazdasági válság hatásai a Levi's márkát sem kerülték el, jelentősen csökkent a kereslet a ruházati termékek iránt is, ami kapacitáscsökkentésre kényszerítette a társaságot ez év elejétől. "A munkavállalói érdekképviseletekkel folytatandó konzultáció során valamennyi rendelkezésünkre álló lehetőséget meg fogjuk vizsgálni, a javasolt intézkedés szükséges a társaság hosszú távú versenyképességének fenntartásához" - közölte Gavin Moore, a Levi Strauss európai részlegének gyártásért felelős igazgatója.

A gyár lehetséges bezárásának időpontjáról a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott konzultáció során születhet döntés. A tulajdonosi javaslat értelmében a termelés fokozatosan, 2009. június végéig bezárólag szűnne meg. A közlemény rögzíti: a Levi Strauss LSEMA továbbra is elkötelezett marad magyarországi vevői és viszonteladói iránt. A Levi's márkájú termékek a kereskedelmi hálózatban továbbra is kaphatóak lesznek, a vásárlókat újdonságaikról folyamatos marketingkampányok keretében tájékoztatják. A javasolt intézkedés a budapesti értékesítési részleget, és a magyar Levi's boltokat nem érinti.
Follow hrportal_hu on Twitter