Megjelent: 12 éve

Csődbe mehet a patikák harmada

Bezárhat a patikák egyharmada, ha hatósági árasak lesznek a gyógyszerek, és ennek részeként az egészségbiztosító egységesen 20 százalékkal, jövőre 35 százalékkal kevesebbet fizet a gyártóknak a támogatott orvosságokért - írja a Népszabadság cikke nyomán a hirado.hu.

A napilap arról számolt be, hogy megtették tétjeiket a cégek a kormány gyógyszerpiaci megszorító csomagjára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE), miközben pontosítást kért a kormányzati javaslatról, határozottan elutasított minden hatóságiár-csökkentési kísérletet. A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) egyelőre nem akart részletekről beszélni, várják a kormány válaszát.

Nagy Anna kormányszóvivő korábban bejelentette: nem lehetnek tekintettel a Magyosz által önként vállalt 25 milliárdos válságadó megcímkézésére. A szervezet azzal a feltétellel ajánlotta az összeg befizetését, hogy azt a kormány az egészségügyi bérekre fordítja. Nagy Anna szerint ehhez csak a gazdaság stabilizálása teremthet alapot.

hirado.hu/Népszabadág
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek