Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Csökkentek az adó- és járulékbevételek Tolnában

Összesen több mint négymilliárd forinttal csökkentek 2012-ben az önadózásos nettó adó- és járulékbevételek Tolna megyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adóigazgatóságának igazgatója szerdán Szekszárdon.

A tavalyi évet értékelő sajtótájékoztatón Fausztné Czirják Zsanett arról számolt be: a személyi jövedelemadó (szja) 10,6 százalékkal, közel másfél milliárd forinttal, 15.287 milliárd forintra nőtt, az áfa, a társasági és osztalékadó, az eva, valamint a társadalombiztosítási (tb) járulék összege egyaránt csökkent 2011-hez képest.

A NAV adatai szerint az áfabevétel több mint két és fél milliárd, a tb-járulék közel hárommilliárd forinttal maradt el az előző évitől, a társasági adó 1,7 százalékkal, 42 millió forinttal csökkent.

Mint a NAV megyei igazgatója elmondta, az szja-bevételek az adójóváírás megszűnésének és a minimálbér emelkedésének köszönhetően nőttek, a tb-járulékok csökkenése a kedvezményes szociális hozzájárulási adó bevezetéséből adódik. Az áfabevételek csökkenését részben a mezőgazdaságban alkalmazott fordított áfafizetés okozta - jegyezte meg.

Fausztné Czirják Zsanett kitért arra is: Tolna megyében 49 vagyongyarapodási vizsgálat egynegyedében állapítottak meg összesen 32 millió forint adókülönbözetet. Az adóminimalizálók körében végzett 68 áfaellenőrzés nyomán kétmilliárd 56 millió forint különbözetet tártak fel.

Huber Éva, a NAV Dél-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának igazgatója közölte: 2013-tól három kiemelt adózó, a Hőgyészi Agrokémia Zrt., a szekszárdi Tolle Zrt. és a Paksi Atomerőmű Zrt. ismét a Tolna megyei adóigazgatósághoz tartozik majd.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter