Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Derűlátóak az év elején a magyarok

A világ polgárainak háromnegyede derűlátón kezdi a 2014-es esztendőt, a magyarok 83 százaléka pedig többet vár az idei évtől, mint amennyit 2013 hozott számukra - derül ki egy felmérésből.

A magyarok 31 százaléka jónak, 69 százalék viszont rossznak minősítette a múlt évet. Főleg a 60 év felettiek, a munkanélküliek és az alacsony iskolázottságú válaszadók háromnegyede nevezte sikertelennek a maga mögött hagyott esztendőt, legkevésbé elégedetlenek a húszas-harmincas korosztály tagjai, a szellemi munkát végzők és a diplomások voltak.

A magyarok a tavalyi sikertelenség-érzés után pozitív fordulatot várnak az életükben, a megkérdezettek 83 százaléka hisz egy jobb esztendőben. Főleg a hazai fiatalok várnak sokat 2014-től, 92 százalékuk szerint idén előrelépnek.

A világ panaszkodás-rangsorának tetején a spanyolok állnak, a dél-európai ország válaszadóinak 73 százaléka úgy érezte, hogy rossz évet zártak. Az argentinok 70, a mexikóiak 67 százaléka keserű tapasztalatokkal fejezte be 2013-at. A lista boldogabb végén a svédek, az indonézek és ausztrálok állnak - derül ki az Ipsos felméréséből, amely 2013. végén készült 23 országban 18 ezer fő megkérdezésével.

Ázsiában a dél-koreaiak 66 százaléka volt elégedetlen 2013-mal, a japánok és a kínaiak 43-43 százaléka, Európában a svédek 37, a britek 43, az olaszok 60 százaléka tartotta kedvezőtlennek a vele vagy családjával történt eseményeket.

Az idei évnek reménykedve vágnak neki a világ országaiban: a lakosság többsége mindenhol úgy gondolja, hogy jobban alakulnak a dolgok, mint tavaly. Átlagosan 76 százaléknyian bizakodóak, az optimizmus rangsorának tetején az indonézek (91 százalékuk bizakodó), a franciák, a brazilok és az indiaiak állnak. A másik végponton az olaszok és a japánok találhatók, a felmérésben résztvevő olaszoknak csak az 52, míg a japánoknak csak 53 százaléka bízik a 2014-es év sikerében.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk