Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 11 éve

Dr. Tomka János a KPMG-BME Akadémia társelnöke

Tomka János 1952-ben született, okleveles villamosmérnökként és mérnök-tanárként végzett 1976-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen, 1996-tól bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC), valamint 2005-ben PhD címet is szerzett a Műegyetemen.

Karrierív

Tomka János pályáját a Budapesti Villamosipari Kutatóintézet tudományos segédmunkatársaként kezdte, majd 1977-1982-ben vezető tréner a Nemzetközi Számítástechnikai Oktató és Tájékoztatási Központban, 1982-1991 között informatikai tanácsadó a németországi R-SOFT Consulting GmbH, valamint a magyarországi Micro-Mini-Software cégnél.

A szakember alapítója és ügyvezetője a Competence Software GmbH-nak Németországban. Tomka 1993 óta a KPMG Hungária munkatársa informatikai tanácsadási igazgatóként, 1998-tól partner, majd 2000-2004 között a cég chief operating officer pozícióját töltötte be. Alapítása óta a KPMG-BME Akadémia társelnöke, az akadémiát működtető KBA Oktatási Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a tudásmenedzsment terület vezető oktatója.

Szakmai és társadalmi tevékenységei

Dr. Tomka János a Magyar Mérnökakadémiának, a Harvard Business Review magyar kiadása védnöki karának, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága Vezetőségének tagja (1994 és 2004 között elnöke).
A szakember emellett a Szent István Egyetem tudásmenedzsment tantárgyfelelőse (MBA) és az Alkalmazott Neveléstudományi és Pszichológiai Multidiszciplináris Doktori Iskola (alapítás folyamatban) meghívott külső tagja.

A megosztott tudás hatalom

Miből áll egy vállalat szellemi tőkéje? Hogyan oszthatjuk meg tudásunkat másokkal? Megfelelően tudjuk-e hasznosítani a munkatársak széles körű tudását versenyképességünk fenntartása érdekében? Ki rendelkezik a tudás hatalmával? - e kérdéseket taglalja Dr. Tomka János A megosztott tudás hatalom című új könyve, amely néhány hete jelent meg a Harmat Kiadó gondozásában. Tomka János Magyarországon az elsők között kezdte el kutatni a tudásmenedzsment gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. Könyvében nemzetközi felmérések és a szakirodalom széles körű elemzése, illetve több évtizedes szakmai, vezetői és oktatói tapasztalatára alapozva mutatja be a tudás természetét, és a tudás menedzselésének főbb kihívásait.
Follow hrportal_hu on Twitter