Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Drasztikus szakmunkáshiány nyomására szélesíti munkapiacát Ausztria

Újabb tizenöt hiányszakmában kívánja megnyitni az osztrák munkaerőpiacot a közép- és kelet-európai uniós tagországok előtt Martin Bartenstein gazdasági és munkaügyi miniszter, aki azt is bejelentette, hogy Ausztria 2009-től szabadon fogadná a közép- és kelet-európai országokból érkező szakmunkásokat és diplomás szakembereket, a foglalkoztatási tilalom csupán a segédmunkások egy részére maradna fenn.

Szerdán közölte, hogy foglalkoztatási rendelete - szakértői véleményeztetés után - július elsejével lép hatályba. Megítélése szerint bevált az a gyakorlat, hogy az újonnan csatlakozott uniós tagállamokból származó munkaerő alkalmazását lépcsőzetesen engedélyezik az egyes szakmákban. Érvelése alátámasztására megemlítette, hogy a legutóbbi nyitás óta, az idei első félévben 2584 közép- és kelet-európai szakmunkás helyezkedett el az alpesi országban. 1386-an Magyarországról érkeztek.

A miniszter az év elejétől az addigi három helyett további ötven hiányszakmákban oldotta fel a korlátozást. Olyan fémfeldolgozó, gép- és építőipari, elektromos szakmákban nyílt meg a foglalkoztatási lehetőség, mint például a lakatos, esztergályos, ács, tetőfedő, festő, kőműves, villanyszerelő, darukezelő.
A Munkapiaci Szolgálat (AMS) akkor 6-7 ezerre becsülte azoknak a betöltetlen munkahelyeknek a számát, amelyekre januártól külföldről is pályázni lehet.

Most júliustól a kőfaragók, aszfaltozók, padlóburkolók, mezőgazdasági gépgyártók, asztalosok, műanyag-feldolgozók, biztosítási közvetítők, gépésztechnikusok, elektrotechnikusok, fűtéstechnikusok, fejlesztési és eljárási technikusok, projekt- és szolgáltatási technikusok, anyagvizsgálók, kalkulátorok és bérszámfejtők számára válik lehetővé az ausztriai munkavállalás.

Martin Bartenstein megerősítette azt a korábban bejelentett szándékát, hogy 2009-től szabadon fogadnák a közép- és kelet-európai országokból érkező szakmunkásokat és diplomás szakembereket, a foglalkoztatási tilalom csupán a segédmunkások egy részére maradna fenn, 2011-ben pedig teljesen megszűnnének a korlátozások. A munkaerőpiac szélesebbre tárásának előfeltétele azonban az, hogy az AMS egyértelműen kimutassa a szakmunkásokban fennálló - több ezres - hiányt.

Az Európai Unió 2004-es kibővítése után Ausztria - Németországhoz hasonlóan - korlátozta a munkaerő beáramlását az újonnan csatlakozott közép- és kelet-európai államokból. A szabályozást először két évre alkalmazta, majd később újabb háromra meghosszabbította. Az EU-rendelkezések szerint a tilalmak fenntartására 2011-ig van lehetőség, ha valós a veszély, hogy a nyitás komoly zavart okozhat az adott ország munkaerőpiacán.

Az osztrák Gazdasági Kamara (WK) a közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint az alpesi országnak súlyos szakmunkáshiánnyal kell számolnia a következő évtizedben, ami fékezően hathat gazdasági növekedésére is. Reinhold Mitterlehner, a WK főtitkára elmondta, hogy 1,7 százalékos bővülési ütemet feltételezve 2020-ig 250 000, háromszázalékos növekedés esetén pedig 600 000 szakmunkásra lesz szükség pótlólag. A hiányt belső forrásokból az ország nem tudja fedezni, demográfiai okok miatt sem: a szakképzett munkaerő egyre nagyobb hányada, csaknem a fele 45 éven fölötti, miközben az utánpótlás tartósan csökkenő irányzatot mutat. Az osztrák üzemek nyolcvan százaléka már most szakmunkáshiánnyal küzd.

A kamara hosszú távú megoldásként egy hatékony bevándorlási koncepció kidolgozását szorgalmazta, méghozzá kanadai mintára. Annak értelmében a bevándorlási kérelmeket - a gazdasági szükségletekhez igazítva - pontrendszer alapján bírálnák el. Két alapvető tényezőt vennének figyelembe: a szakképzettséget és a nyelvtudást.
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
19 000 munkahelyet szünet meg az Accenture

Alkalmazottainak 2,5 százalékát leépíti, azaz mintegy 19 000 dolgozótól válik meg az informatikai tanácsadócég. Teljes cikk

Több tízezer iskolai alkalmazott sztrájkol Los Angelesben

A szakszervezet szerint az iskolai alkalmazottak közül sokan a szegénységi szint alatt élnek. Teljes cikk

Több tízezren veszíthetik el az állásukat a két svájci bank összeolvadása miatt

Az UBS befektetési bank 6 milliárd dollárt spórolna meg a létszámcsökkentésekkel . Teljes cikk