Duplájára bővült a Porsche hazai logisztikai központja"/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Duplájára bővült a Porsche hazai logisztikai központja

Mintegy kétmilliárd forintos beruházás keretében több mint kétszeresére bővítette a budaörsi Parts Center Budapest logisztikai központot a Porsche Hungaria.

A Volkswagen csoport márkáit - az Audit, a Seatot, a Skodát, a Volkswagent és a Porschét - forgalmazó Porsche Hungaria (PH) az alkatrészellátás és tartozékutánpótlás biztosítására 2003-ban hozta létre négymilliárd forintos beruházással a logisztikai bázist, azonban már akkor számítottak arra, hogy a régió autópiacának növekedésével bővíteni kell. Az első lépcsőben kiépített tízezer négyzetméteres raktárközpontot 21 ezer négyzetméteresre növelték.

Eppel János, a PH Kft., egyben a Parts Center Budapest Kft. (PCB) ügyvezető igazgatója közölte: a PH piaci részesedése az új autók piacán Magyarországon jelenleg meghaladja a 20 százalékot. Belföldön 230 értékesítési hellyel és több mint 280 szervízszerződéssel rendelkezik. 2004-ben elindították az exportot is, innen látják el a délkelet-európai régió több országát - Szerbia-Montenegrót, Albániát, Macedóniát és Bulgáriát, valamint a tervek szerint 2008-tól Romániát is.

Az értékesítés bővülésével egyre nagyobb hangsúlyt kap a szervízháttér és a szolgáltatás minősége, amely csak fejlett logisztika mellett biztosítható - mutatott rá Eppel János. Hozzátette: a beruházást a Magyarországon megtermelt profitból valósították meg.

Kiss Pál, a PCB marketing vezetője arról számolt be, hogy az elmúlt négy évben 4,9 millió darab alkatrészt szállított ki a központ. A termékek eredeti gyári alkatrészek, a központ kapcsolatban van a beszállítókkal is. A belföldi forgalom 20 százalékát teszik ki a tartozékok, ezek 40 százaléka magyarországi beszállítótól érkezik.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk