Megjelent: 6 éve

Eddig 350 ezren igényelték a diákhitelt

Javában zajlik a szeptember 15-ig tartó első Diákhitel igénylési hullám, azonban már most megállapítható, a 2014/15-ös tanévben is töretlen a képzési díjra fordítható Diákhitel2 népszerűsége. Eddig 2735 darab Diákhitel2-es igénylést adtak le a hallgatók, közel 688 millió forint értékben.

A kötött felhasználású Diákhitel2-t igényelte a Társaság 350 ezredik ügyfele, Filipowicz Vanda is, aki a Budapesti Corvinus Egyetem elsőéves hallgatója.

Elsősorban szülei tehermentesítése miatt vette fel a Diákhitel2-t az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ 350 ezredik hallgatója, Filipowicz Vanda, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte meg idén tanulmányait gazdálkodás és menedzsment szakon. A napi két edzés mellett energiáit szeretné tanulmányaira összpontosítani, ezért képzési díját Diákhitelből finanszírozza.

Nincs egyedül ezzel intézményében, ugyanis a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett a harmadik legtöbb friss diákhitel igénylés a 2014/15-ös őszi szemeszterre. Az egyetem a 2013/14-es tanévben is az élmezőnyben volt a Diákhitelt felvett hallgatók körében, 792 fő élt a Diákhitel2 adta lehetőséggel, ami közel 20 százalékos hitelfelvételi hajlandóságot jelent.

Bár még két hét van az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-éig, már 2735 darab Diákhitel2 és 1602 darab Diákhitel1 igénylési kérelem érkezett a Diákhitel Központhoz, a szabad felhasználású konstrukció esetében 72 millió forint, a Diákhitel2-nél pedig 688 millió forint összegben.

A felvett átlagos hitelösszegek állandósulni látszanak, a tavalyi évhez képest csak elhanyagolható mértékben módosultak. A Diákhitel1 igényelt összegének a 2014/15-ös tanév őszi szemeszterre vetített átlaga 225 ezer forint, Diákhitel2 esetében pedig 261 ezer forint.

Az új tanévben a kizárólag képzési költségekre fordítható, fix 2%-os, államilag kamattámogatott Diákhitel2-t legtöbben a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatandó tanulmányaik finanszírozására igényelték, míg az eddigi legkedvezőbb, 5,75%-os százalékos kamatú Diákhitel1 a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói között a legnépszerűbb.

Kedvező változás a korábban Diákhitel szerződést kötött ügyfeleknek, hogy augusztus végétől a Diákhitel Direkten keresztül egyszerűsített regisztrációval, akár otthonról nyomon követhetik a Diákhitel szerződésükkel kapcsolatos aktuális információkat, megtudhatják, mennyi a fennálló hiteltartozásuk, mekkora összeget folyósított számunkra Társaságunk. A személyes fiókjukba kapott értesítések segítségével gyorsabban értesülhetnek teendőikről, illetve számos adatváltozást az említett felületen is jelezhetnek.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Százmilliárd forintra emelték a kkv-k számára elérhető fejlesztési keretet

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a... Teljes cikk

Szeptemberben 9 órakor kezdődhet az iskola

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Teljes cikk