Megjelent: 12 éve

Egészségünk látja kárát az egylégterű, modern irodáknak

Egy ausztrál professzor arra a megállapításra jutott, hogy a modern, egylégterű irodában folyó munka negatívan hat az egészségünkre. A nagy zajban az alkalmazottak nem tudnak dolgozni, csökken a teljesítményük, ezen felül pedig sok gond adódhat a megfelelő privát tér hiánya miatt is - értesült az InfoRádió.

images

images

Bár a cégek sokat spórolnak azzal, hogy kevés külön irodát építenek, és inkább egy légtérbe zsúfolják össze a dolgozóikat, ez a megoldás csökkenti a munkavállalók teljesítményét és rontja az egészségüket.

Egy ausztrál kutató azt találta, hogy azok, akik ilyen körülmények között dolgoznak, nagyobb eséllyel lesznek stresszesek, felszökik a vérnyomásuk, és könnyebben esnek ágynak, mert az irodában gyorsabban terjednek a vírusok, ráadásul nagy az esélye a munkahelyi konfliktusoknak is, mivel a dolgozók egymáshoz közel ülnek, tudta meg az InfoRádió.

"A nagy zajban az alkalmazottak nem tudnak dolgozni, csökken a teljesítményük, ezen felül pedig sok gond adódhat a megfelelő privát tér hiánya miatt is: mindenki látja a másikat, hogy mit csinál a számítógépen, vagy hallja, mit beszél a telefonba. Az alkalmazottak bizonytalanságban érzik magukat" - mondja dr. Vinesh Oommen.

A Queenslandi Egyetem professzora, akinek tanulmánya az Asia-Pacific Journal of Health Management című szaklapban jelent meg, úgy véli a hagyományos tervezésű, kicsi és zárt irodák sokkal jobbak, bár köztudott, hogy a munkáltatók mindig azt nézik, hol lehet lefaragni a költségeket, márpedig az egylégterű irodák megépítése és üzemeltetése jóval olcsóbb.

InfoRádió
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter