Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Egy mosonmagyaróvári iskolaigazgatónő az OM élén?

A Magyar Nemzet értesülései szerint ismert politikus helyett egy mosonmagyaróvári iskolaigazgatót jelölne az MSZP az Oktatási Minisztérium élére.

A szocialista párt az Oktatási Minisztérium élére egy ismert politikus helyett egy oktatásügyben szakmailag jártas mosonmagyaróvári iskolaigazgatónőt jelölne, név szerint Tóth Tibornét. Bár az igazgatónő egyelőre tagadja, hogy hivatalos felkérést kapott volna a poszt betöltésére, azt elismerte, hogy a két választási forduló között személyesen találkozott Gyurcsány Ferenccel - értesült a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint Tóth Tiborné a szocialisták képviselőjelöltjeként indult és nyert a választásokon a mosonmagyaróvári körzetben. Nyilatkozata szerint neve azért kerülhetett szóba a minisztériumi kinevezés kapcsán, mert az általa vezetett iskola nemrég megkapta az Európa Kiválósága Díjat.

Egyelőre úgy tudni, hogy az SZDSZ Magyar Bálint helyett az MSZP-hez hasonlóan szintén nőt nevezne ki a posztra, méghozzá szegedi képviselőjüket, Sándor Klárát, aki a választási időszakban a liberális párt harmadik listás helyezettjeként többek között Kuncze Gábor egyedüli kísérőjeként is megjelent valamennyi pártrendezvényen. Sándor Klára az ügyben úgy nyilatkozott, hogy még korai a kinevezésről beszélni, mert a párton belül még nem alakult ki egységes álláspont az ügy kapcsán.

Follow hrportal_hu on Twitter