Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Egy székelyföldi faluban kátyúztak a Generali munkatársai

Három egymást követő hétvégén autóbusznyi magyarországi önkéntes dolgozott a székelyföldi Székelyabodon.

Zsigmond Venczel, a Marosvásárhelytől mintegy 28 kilométerre fekvő Makfalva község - amelynek része Székelyabod is - polgármestere az MTI-nek elmondta: a Generali-Providencia Biztosító Zrt. vezetői összesen három napon keresztül az árokrendszereket mélyítették, tisztították, illetve a falu kátyús utcáit tömítették sóderrel.

Az elöljáró elmondta, hogy személyi kapcsolatok révén esett a cég választása a mintegy 160 lelket számláló, jórészt idős emberek által lakott falura, amelyben a magyarok többséget alkotnak. A kiváló fizikai állapotot igénylő munkával a biztosító munkatársai összesen 280 tonna görgetett kavicsot terítettek szét, mintegy 400 méternyi árokrendszert ástak és öt utcát tettek alkalmassá a közlekedésre.

Jókor jött a segítség - jegyezte meg a polgármester -, ugyanis a korábbi árvizek megrongálták a falu útjait, vízelvezető árkait.

Az önkéntesek munkájáról Székelyabod főterén réztábla is tanúskodik.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter