Megjelent: 11 éve

Egyesül a Libri Csoport és PORT.hu

A PORT.hu és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. több éve tartó együttműködése újabb állomásához érkezett, mivel a Libri Csoport többségi tulajdont szerzett a PORT.hu-ban. A két cég eddig is gazdag portfóliót tudhatott magáénak a hazai, illetve a közép-kelet európai kulturális- és médiapiacon, a felek az egyesüléstől mindezek még hatékonyabb működését várják.

"A Libri és a PORT.hu egyesülése nyomán egy olyan kulturális teret szeretnénk létrehozni, amely döntően járul hozzá az egyre inkább felértékelődő minőségi időtöltéshez. Személyes érdeklődésem központjában is ez áll, jól kapcsolódik a Libri stratégiai elképzeléseihez és az eddigi kulturális befektetéseimmel is összhangban van. Ezért döntöttem úgy, hogy többségi tulajdonhoz juttatom a Librit a PORT.hu-ban" -– tájékoztatott a döntés hátteréről Balogh Ákos, a Libri Csoport többségi tulajdonosa.

A PORT.hu a magyar és a régiós médiapiac 16 éve meghatározó szereplője. A PORT.hu Európában is teljesen egyedi szolgáltatási és kulturális ajánlóportál, amelynek látogatottsága -– sajátságos módon -– a hazai legnépszerűbb hírportálok szintjét éri el. A portál már most több, mint 200 tv-csatornáról, mintegy 100 ezer filmről, 10.000 étteremről, továbbá évi 3.000 fesztiválról, eseményről ad tájékoztatást.

A Libri csoport zászlóshajója, a 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 400 főt foglalkoztató országos hálózat, amelyik 34 üzletével, internetes áruházával, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként 1,6 millió vásárlót szolgál ki évente.

"Az együttműködés segítségünkre lesz annak a jövőképnek a megvalósításában, miszerint a Libri napjaink fejlődésével lépést tartó élményszállítóvá váljon vásárlói számára. A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. E folyamatban kitűnő partner a PORT.hu" -– nyilatkozta Walitschek Csilla, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A kultúrára fogékony fogyasztók már a közeli jövőben tapasztalhatják az egyesülés előnyeit, még komplexebb és teljesebb ajánlókkal, a könyves tartalmak kiteljesedésével, egységesített regisztrációs rendszerekkel, amelyek mind a felhasználók nagyobb kényelmét és teljes körű kiszolgálását teszik lehetővé.

"A PORT.hu ezzel a lépéssel egy magasabb minőségi kategóriába lép, hiszen olyan újdonságokat tudunk a Libri segítségével létrehozni, amelyeket már mi is szerettünk volna a látogatóinknak elérhetővé tenni az oldalunkon. A Libri professzionális működése és könyves szakértelme dinamizmust hoz a PORT működésébe is -– mondta Veszelovszki Zsolt, a PORT.hu alapítója.

A most létrejövő kulturális- és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos; a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője Walitschek Csilla, valamint a PORT.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolják. A Libri Csoport képviseletét a PORT.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek