Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Egyre magasabb a munkanélküliségi biztosítás

A korábbinál jóval magasabb havi összegre, és kevesebb kizáró kockázattal köthető munkanélküliségi biztosítás a biztositás.hu internetes alkusznál, ennek oka a kibontakozó piaci verseny - közölte a társaság az MTI-vel.

A magyar piacon a biztosítás.hu jelent meg először olyan munkanélküliségi biztosítással, amely havi járandóságot adott a munkahely elvesztése esetén. A havi összeg 40-120 ezer forint - illetve az utolsó munkabér 80 százaléka - volt induláskor, ami mára 250 ezer forintra emelkedett. A társaság több mint 10 ezer szerződésének átlagdíja 2.800 forint volt. A megemelt szolgáltatás nem jár arányosan magasabb díjjal - áll a közleményben.

Induláskor a munkaadó cég mellett a munkavállaló személye, lakhelye, végzettsége is a kockázat elbírálás része volt. Például negatívumnak számított az alacsony végzettség, a magas munkanélküliségi rátával bíró lakhely. Jelenleg kisebb hangsúlyt kap a munkavállaló személye, az őt foglalkoztató cég állapota (csődhelyzet, várható leépítések) viszont továbbra is fontos szempont marad.

Az ilyen terméket árusító társaságok kizárják a biztosítottak köréből a vállalkozókat, a heti 30 óránál kevesebbet dolgozókat, a nyugdíjasokat és a gyesen lévőket. Viszont eltérően kezelik az egyes biztosítótársaságok azokat, akik még nem, illetve azokat, akik korábban már voltak munkanélküliek.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter