Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 hónapja

Egyre több rendőr teszi közzé fizetési papírjait

Keveslik az 5 százalékos béremelést, közzéteszik a rendőrök, hogy milyen rosszul keresnek. A számokat az Átlátszó tette közzé.

A Zsaruellátó Facebook-oldalára napok óta érkeznek a fényképek a rendőri fizetéseket tartalmazó bankszámlákról - tudósít az atlatszo.hu. Így mutatják be, hogy mennyire elégedetlenek az 5 százalékos béremeléssel. Egyikük azt írja: „Öt év után meguntam és leszereltem” - tette közzé január 9-én az átutalt fizetésének a fotójával együtt egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr.

A bejegyzéseket látva Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január 2-án bejelentette, hogy újabb öt százalékkal emelkedik az „arra jogosult” rendvédelmi dolgozók fizetése. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy az állomány 40 százaléka, mintegy 17 ezer rendőr idén egyetlen forint illetményemelés sem kap. Emiatt a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Független Rendőr Szakszervezet is tiltakozik.

Egy másik rendőr azt írta: hamarosan leszerel, mert 2010-ben kezdett a hatóságnál. Túlórákkal együtt keresett az elmúlt két hónapban 214 ezer és 230 ezer forintot, míg a párja, aki benzinkúton 12 órázik, 14 nap alatt a borravalóval együtt nagyjából ugyanennyit kap kézhez. Másvalaki azt írja, hogy 80-100 túlórával keresett meg 220 ezer forintot, ami a megélhetéséhez elég volt. De egy vezetőváltás miatt már nem fizetik ki a túlórát, így már nem nagyon tud megélni.

A most kommunikált béremelés a 2015-ben indult életpályamodell része. Akkor átlagosan 30 százalékkal nőtt az érintett rendvédelmisek fizetése. Azt követően pedig 2019-ig évenként öt-öt százalékkal tovább emelték a hivatásosok bérét. Ám a cikk szerit ez mégsem elég az állomány megtartására

atlatszo.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár