Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Éjjeli menedékhelyeken várják a hajléktalanokat

Mintegy 630 millió forintot, a tavalyival megegyező forrást biztosít a hajléktalanok ellátására a Szociális és Munkaügyi Minisztérium - közölte a tárca államtitkára csütörtökön Budapesten.

Jelenleg 7.360 éjjeli menedékhelyen, átmeneti szállón, vagy egyéb más bentlakásos intézményben várják a hajléktalanokat, és igény esetén további 1.200 helyet tudnak biztosítani a rászorulóknak - mondta Korózs Lajos a Hajléktalanügyi Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón. Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy a jövő héttől lehűlésre számítanak.

A szaktárca által készített, az újságírók között kiosztott összesítés szerint a férőhely-kihasználtság jelenleg országos átlagban 80 százalék körüli.

Arra a kérdésre, ami szerint a nyugat-magyarországi régióból azt jelezték, megteltek a férőhelyek, Korózs Lajos azt mondta, nem tájékoztatták arról, hogy bárhol is kevés lenne az ágy. Elmondta azt is, több szervezet jelezte az ülésen, hogy kevés a női férőhely, vidéken és Budapesten egyaránt, továbbá egyre nagyobb az igény a melegedők és a szálláshelyek hétvégi nyitva tartására.

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal adatait ismertetve az államtitkár elmondta, az utcán élők ellátását 95 utcai szociális munkás végzi, munkájuk megszervezését pedig minden régióban diszpécserszolgálatok irányítják. Orvosi ellátást vidéken húsz, Budapesten hat helyen működtetnek a hajlék nélkül élőknek.

A téli ellátást szolgáló programok között 47 millió forintot biztosítanak krízisautók és speciális utcai gondozószolgálatok támogatására, 60 millió forintot éjjeli menedékhelyeken az étkeztetésre, míg betegszobai ellátásra 8 millió forintot.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter