Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Elutasítja a lengyel társadalom a nyugdíjkorhatár emelését

A lengyelek 91 százaléka ellenzi a nők későbbi nyugdíjaztatását, míg a férfiak nyugdíjkorhatárának emelésével 84 százalékuk a nem ért egyet, s a nyugdíjtörvény módosítását az összes társadalmi csoport képviselőinek többsége elutasítja - derül ki egy pénteken ismertetett felmérésből.

A CBOS közvélemény-kutató intézet március 8-14. között végzett felmérésében 1015 személyt kérdeztek meg. Elemzők szerint a nyugdíjkorhatár növelését általában a nagyvárosok lakosai (19 százalék), a felsőfokú végzettségűek (19 százalék) és a 360 euró felett keresők (16 százalék) támogatják. Hasonló véleményen vannak a vezető beosztásban alkalmazottak és a szakértők (22 százalék).

A vezető politikai pártok támogatóinak nagy része viszont ellenzi a reformot. Még a kormánykoalíciót vezető Polgári Platform (PO) szavazói közül is csak minden negyedik ért egyet a nyugdíjkorhatár emelésével mindkét nem esetében és minden hetedik ellenzi a nők későbbi nyugdíjaztatását.

A korhatár emelését ellenzők kétharmada (66 százalék) azt állítja, hogy elfogadná a módosításokat, ha az új jogszabály engedélyezné, hogy azok, akik összességében elegendő összegű nyugdíjjárulékot fizettek, 67. életévük betöltése előtt is nyugdíjba mehessenek.

A tiltakozók több mint fele (51 százalék) támogatná a törvényt, ha a nyugdíjkorhatár elérése előtt néhány évvel lehetőség lenne a munkakötelezettség csökkentésére, hogy alacsonyabb óraszámban dolgozhassanak és mellette felvehessék a nyugdíjuk egy részét is.

A februárban bejelentett kormánytervezet 67 évre emeli a nyugdíjkorhatárt mindkét nem számára. A tervezet 2013-tól szakasosan emelné a korhatárt: a nők 2040-ban, míg férfiak már 2020-ban érnék el az új nyugdíjkorhatárt. Jelenleg a lengyel nők 60 évesen, míg a férfiak 65 évesen vonulnak nyugdíjba.

A koalíciós partner Lengyel Parasztpárt (PSL) nem ért egyet a javaslattal: csak két évvel emelné a korhatárt, bevezetné az úgynevezett résznyugdíjat, és kötelezné az államot a gyermeknevelő anyák "nyugdíjtőkéjének" kiegészítésére.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter