Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Emelik a béreket Szombathelyen

A bérek emeléséről állapodott meg a LuK Savaria Kft. a vállalatnál működő két szakszervezettel - közölte a tengelykapcsolókat, gördülőcsapágyakat és más járműalkatrészeket gyártó cég.

images

A megállapodás értelmében a munkáltató 2016. június 1-jétől - bércsoportonként differenciált módon - a 2016. január 1-jétől biztosított 5 százalékon, illetve 7 százalékon felül további 4 százalék, illetve további 2 százalék alapbér-kiegészítést fizet - írták.

A vállalat vezetése által kiadott közlemény szerint a havi béres munkavállalók számára az átlagos 10 százalékos béremelésen felül további 2 százalék alapbér-kiegészítést fizet a cég. A felek megállapodtak abban is, hogy a munkáltató a 2016. május havi bér kifizetésével egyidejűleg - bércsoportonként differenciált módon - 30 ezer forint, illetve 15 ezer forint egy összegű kifizetést teljesít.

A két szakszervezet még áprilisban közösen kezdeményezett munkaügyi vitát, konzultációt a munkáltatóval, majd álláspontjuk nyomatékosítására május 13-án egy autós demonstrációt is tartottak a gyár közelében.

Ezt követte a megállapodás, amelyet a szakszervezeti vezető sikeresnek nevezett, de a részletekről nem kívánt nyilatkozni.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter