Megjelent: 5 hónapja

Emelkedik az országgyűlési képviselők fizetése, Kövér László 3.5 milliót is megkereshet havonta

A házelnök fizetése 200 ezer forinttal nőhet márciustól a 2021-eshez képest. A képviselőknek járó juttatások összege szintén emelkedik majd.

Az országgyűlési képviselők fizetése akár 75 ezer forinttal is emelkedhet márciustól, az alapbér elérheti az 1,3 millió forintot is - írja az rtl.hu. Az országgyűlési törvény 2018-as módosítása értelmében a képviselők béremelése automatikus, az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosának megfelelő összeg jár nekik. Amennyiben idén valóban 25 ezer forinttal nő az átlagbér, a képviselők fizetése ennek háromszorosával, 75 ezer forinttal emelkedhet. A bruttó alapbér így 1 millió 284 ezer forintra emelkedne, emellett a képviselők bizottsági tagságuk után további bevételekre számíthatnak. Egy bizottsági tagság esetén az alapbér 1,2-szerese, azaz 1 millió 540 ezer forint az érintettek fizetése, két bizottsági hely esetén pedig már annak 1,4-szerese, azaz csaknem 1,8 millió forint.

A frakcióvezetőknek az átlagbér hatszorosa jár, így a fizetésük márciustól bruttó 2,5 millió forintnál is több lehet, és ugyanekkora fizetést vihetnek haza az országgyűlés alelnökei is. Az emelés után a bizottsági elnökök fizetése 2,2 millió forint, míg az alelnököké 1,9 millió forint lehet.

A cikk szerint Kövér László házelnök járhat a legjobban, aki az alapbér 2,7-szeresének megfelelő összeget kapja, így több mint nyolcszor annyit keres egy átlagos magyar munkavállalónál. A házelnöknek márciustól 200 ezer forinttal is nőhet a fizetése, így majdnem bruttó 3,5 millió forintot kereshet. 

A képviselők számos más juttatást is kapnak, melyek szintén emelkednek majd: lakásbérletre az alapilletmény 35 százalékát költhetik el, mobiltelefon-költségekre pedig annak 5 százalékát.

 

rtl.hu

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter